Инфо

29. септембар 2022.29. сеп 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ЗАВРШЕНО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ НЕДЕЉЕ СЕКТОРА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Дружење са Шапчанима на Тргу

Сектор за ванредне ситуације је током читаве претходне недеље имао активности поводом Дана сектора 17. септембра, када је прослављена и слава ватрогасаца - сапсилаца Несагорива купина. Бројна дешавања су организована на територији Србије, те тако и у Мачванском управном округу.

Централни догађај који је организовало Одељење за ванредне ситуације у Шапцу био је тактичко – технички збор на Тргу шабачких жртава. Грађани су имали прилику да виде део опреме и возила којима одељење у Шапцу располаже, а највеће интересовање изазвали су код најмлађих суграђана.

-Поводом обележавања Дана Сектора за ванредне ситуације, Одељење за ванредне ситуације у Шапцу на Тргу шабачких жртава презентовало је део опреме, возила и средстава којим располаже за реаговање у ванредним догађајима и ванредним ситуацијама. Припадници ватрогасно спасилачке чете у Шапцу извели су тактичко-технички збор у сарадњи са припадницима новоформираног Добровољног ватрогасног друштва Грушић, који су се радо одазвали колегама професионалцима у прослави Дана Сектора.

Најмлађи посетиоци су могли да се засладе бомбонама, уживају и сликају се са ватрогасцима, али и да прелистају „породични приручник за понашање у ванредним ситуацијама


Презентована су и ватрогасна возили и пловила професионалних припадника Сектора за ВС, тима за спасавање на води, ватрогасни камион ДВД а „Грушић“, а посетиоцима је за око запао највише камион-аутомеханичке лестве, који има максималну радну висину до 32 метра и коју користе припадници Одељења за ВС у Шапцу за спасавање и гашење пожара на високим објектима. Најмлађи посетиоци су могли да се засладе бомбонама, уживају и сликају се са ватрогасцима, али и да прелистају „породични приручник за понашање у ванредним ситуацијама“ који су делили припадници Одељења за ванредне ситуације у Шапцу, наводи в.д. начелника Одељења за ванредне ситуације Иван Спајић.

Током недеље Одељење је изводило тактичко – техничке зборове, јавно показне вежбе и едукативна дружења са децом на територији читавог Округа. Акценат је стављен на упознавање са грађанима и њихову едукацију, а посебна пажња посвећена је малишанима у вртићима.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa