Инфо

29. септембар 2022.29. сеп 2022.
Златибор важнији од Звезде: детаљ са меча Мачва – Вршац

Златибор важнији од Звезде: детаљ са меча Мачва – Вршац

ФУДБАЛ: ФК МАЧВА

Спектакл и императив

Два меча у неколико дана. Звезда за уживање. Златибор је императив у борби за горњи део табеле. Већа мотивација за први, али други меч важнији. Лепе успомене на 2018. годину
У четири дана шабачку Мачву очекују два потпуно различита меча, у два такмичења, два дуела различите важности и посебна изазова за мотивацију. Уколико сте Глас Подриња купили први дан по изласку данас (четвртак, 29. септембар) од 16 часова у Шапцу гостује Црвена Звезда. Бранилац титуле и Купа стиже у Шабац у шеснаестини финала Купа Србије. Београђани долазе без: Борјана, Бена, Кангве, Букарија, Азарова, вероватно и Ераковића, али су свакако велики фаворити.

Мачва је пред изазовом да учини меч спектакуларним, да пружи што јачи отпор. Нико неће заборавити 2018. и елиминацију учесника Лиге шампиона на пенале, но нови подвиг није реалан. Нико не може забранити снове. За овај меч важе посебна правила безбедности, нема повлашћених у куповини улазница, а цене су повећане за ову утакмицу: запад 1.000, исток 500, југ 400 динара и нема позивница за ВИП ложу.

Много важнији Мачви је меч у недељу када у Шапцу гостује Златибор. Тешко је пред меч са Звездом, лидером Супер лиге, мисли и мотивацију усмерити на „фењераша“ Прве лиге. Ипак, Мачва може само да добије против Звезде, док против Ужичана на талону је значајн улог и императив победе. Обе екипе су у серији три меча без тријумфа (синоћ је Златибор играо против Радничког СМ).

Ужичани су значајно изменили састав, напустили су их важни играчи: Радосављевић, Рајевац, Цветић, Башић, Јеремић, док су ангажовани бројни играчи. Напад је појачан најзвучнијим Стојановићем и Вукмировићем. Почетак и победа 2:0 у Панчеву у првом колу обећавали су много, али су убрзо посустали и у наредним мечевима победили још само Слободу, додуше 5:1.

Бод Мачве против ИМТ у Шапцу може се сматрати солидним учинком, јер је ривал свакако квалитетнији. Бод у Београду је тешко одредити као успех или неуспех, али све осим три у понедељак биће велики проблем за шабачког прволигаша и може значити пад у доњи део табеле. Упозорење је дуел из плеј аута претходне сезоне где је Мачва поражена од Ужица у Шапцу 3:1.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa