Инфо

29. септембар 2022.29. сеп 2022.
Прва А лига као сан – ВК Сава

Прва А лига као сан – ВК Сава

ВАТЕРПОЛО: ВК САВА

Све почиње из Београда

Млади ватерполисти Саве направили су током пролећа сензацију и изборили пласман у Прву А лигу, те их од 22. октобра очекују бројни мечеви са великим ривалима и за све играче свакако највећи изазови досадашњих каријера. Жреб је одлучио да у првом колу другог ранга српског ватерпола Шапчани гостују екипи „Старог Града“ у Београду. На жребању бројева, Шапчани су извукли онај који у бергеровим таблицама означава два меча на гостујућем базену, те ће пут Београда и седам дана касније када их дочекује „Бањица“, доскорашњи суперлигаш.

Деби пред домаћим навијачима је првог новембарског викенда када ће на Градском базену „саваши“ угостити ВК Београд, 5. или 6. новембра. У Земун ће 12. новембра, а потом у Шапцу гостује некадашњи шампион Европе Бечеј. После викенда паузе следе још четири кола у децембру. Гостоваће „Сава“ у Панчеву „Младости“ и у Кикинди екипи „ЖАК“, док ће угостити на Градском базену „Таш“ и „Ваљево“, чиме ће бити окончана полусезона. Ватерполо пролеће почиње већ 28. јануара.

У клубу је потврђено да нема одступања од политике клуба, те да ће за Саву наступати искључиво играчи из школе ВК Шабац. Циљ у првој сезони је опстанак у Првој А лиги. Момке ће предводити као и претходне сезоне Никола Цар.

-Биће ово велики изазов за нас, али смо срећни и радујемо се почетку. Свесни смо да ћемо бити међу неискуснијим тимовима, ипак тако је било и у Првој Б лиги и успели смо да изборимо промоцију. Радимо напорно, нема разлога да страхујемо од било кога, већ да играмо своју игру и напредујемо у свакој утакмици. Наши адути су физичка спрема и састав који се не мења – рекао је Филип Новаковић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa