Инфо

29. септембар 2022.29. сеп 2022.
Учесници 4. кола лиге Lixotherapy – стоп аутизму

Учесници 4. кола лиге Lixotherapy – стоп аутизму

LIXOTERAPHY - СТОП АУТИЗАМ 2022

Поносни на све учеснике

Четврто коло пилот лиге LIXOTERAPHY - СТОП АУТИЗАМ у спортској хали Зорка окончано је недавно. “Савине пчелице“ из Шапца, екипа сачињена од ученика ОШ „Свети Сава“ угостиле су тимове: „Сомборски голубови“ (ОШ „Вук Караџић“ Сомбор), LIX удружење Београд (Београд) и „Шабачке бубамаре“ (Боравак центар за децу и младе у Касарским ливадама). Четири екипе су се надметале у дисциплинама: убацивање лопте у кош, трчање и бацање лопти медицинки.

Сви учесници су заслужили медаље и дипломе. Организатор “Српски савези за развој моторике код деце и младих са аутизмом” очекује да већ наредне године наступи много више екипа из бројних градова.
Домаћини четвртог кола су поносни и на успехе својих „пчелица“, али и све учеснике овог јединственог такмичења.

-Велико хвала на подршци: Спортском савезу Шабац, превознику “Дуга”, ресторану “Дивино”, ОШ “Свети Сава”, Центру за социјални рад Шабац, ОШ “Вук Караџић” из Сомбора, Душану Лукићу (ГЕП-АРТ), Сабине Познановић, Миловану Ђенадићу и Ђорђу Дамњановићу без којих ова такмичења не би могла да се одрже. Поносни смо на успехе све деце и овом приликом честитке свима који су учествовали – истичу у ОШ „Свети Сава“.

„LIXOTHERAPY - STOP AUTIZAM” осмишљено је као дружење и такмичење у циљу унапређења способности, смањења агресије, социјализације и инклузије деце и младих са аутизмом и менталном ретардацијом. Пројекат подразумева више спортских такмичења деце и младих са задацима прилагођених њиховим могућностима. Лига је стартовала у јуну, такмичари су се дружили пре Шапца у Сомбору и Новом Саду.

Пројекат је осмислила некадашња кошаркашица, кошаркашки тренер и врхунски спортиста Љиљана Станојевић. Она се последњих 15 година бави истраживањем утицаја специфичне моторике на развој когнитивних и психофизичких деце и младих са аутизмом и менталном ретардацијом.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa