Инфо

13. август 2009.13. авг 2009.
ТАЛЕНТИ

ПРВА ХАРМОНИКА ЕВРОПЕ И СВЕТА

Александар Николић из Коцељеве је недавно у Пули на европском такмичењу освојио прво место и понео титулу првака Европе.
Светски првак на хармоници у класичној музици је одавно. 2007. године је баш на свој 12. рођендан на такмичењу у Кастел Фидару у Италији проглашен првом хармоником света. Овај инструмент је почео да свира као четворогодишњак. Ученик је седмог разреда коцељевачке основне школе као и седмог разреда ниже музичке школе “Живорад Грбић“ у Ваљеву у класи проф. др Зорана Ракића.
Први велики успех имао је на међународном такмичењу Дани хармонике у Смедереву где је већ као седмогодишњак освојио пехар као победник у својој категорији. Ређали су се успеси и признања на републичком такмичењу у Земуну 2004, 2006. и 2008. године где је увек освајао максималних сто бодова, а забележене су и сталне победе на међународним такмичењима у Смедереву и Крагујевцу на којима је осим у својој био најбољи и у старијој категорији. Био је првопласирани и у Новом Књажевцу, Лозници, Лазаревцу, Аранђеловцу, Убу као и у Немачкој, Словенији и Хрватској...

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa