Инфо

29. септембар 2022.29. сеп 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ТОШ И ЕКОНОМСКА ШКОЛА ОБЕЛЕЖИЛИ СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА

Заједно са будућим колегама

Дипломирани туризмолози Тамара Пејић, Мирјана Јовановић и Живорад Опанковић ученицима су представили рад ТОШ-а и говорили им о могућностима које ово занимање пружа. Такође су их упутили у рад високошколских установа које образују туризмологе, како и чиме се могу бавити уколико одлуче да не наставе даље школовање на факултету
Светски дан туризма обележава се 27. септембра. Туристичка организација града Шапца поводом овог датума угостила је ученике Економске школе “Стана Милановић” са смера туристичко - хотелијерски техничар.

Дипломирани туризмолози Тамара Пејић, Мирјана Јовановић и Живорад Опанковић ученицима су представили рад ТОШ-а и говорили им о могућностима које ово занимање пружа. Такође су их упутили у рад високошколских установа које образују туризмологе, како и чиме се могу бавити уколико одлуче да не наставе даље школовање на факултету.

-Одабрала сам овај смер пре свега зато што волим путовања, али волим и рад са људима, комуникативна сам. Волела бих да будем туристички водич или туризмолог. Желела би да се једног дана бавим нечим у вези тога, у туристичкој организацији или хотелу, наводи Марина Радојичић, ученица друге године Економске школе.

Неки од присутних ученика већ су познати запосленима у ТОШ-у, јер су као волонтери учествовали на манифестацијама. Ова посета представља наставак сарадње две установе.

-На један пригодан, а пре свега едукативан начин Туристичка организација града Шапца је, у сарадњи са Економском школом “Стана Милановић” и ученицима туристичког смера обележила овај дан. Била је прилика да једно одељење дође у ТОШ и да виде како ово функционише и која нам је основна делатност, као и које манифестације организујемо. Присетили смо се и претходне две године када туристичком сектору у целом свету није било лако због пандемије ковида и ово је била прилика да наведемо примере добре праксе како смо ми у Шапцу радили у протеклом периоду. Информисали смо их у вези најбитнијих ствари када је у питању њихова струка. Ово су наше будуће колеге из области туризма. Многи од њих ће наставити да иду тим путем. Искористили смо прилику да их информишемо о томе који све факултети за туризам у Србији постоје, какви су услови за упис, какве испите имају и какво знање и звање стичу, рекла је Тамара Пејић из ТОШ-а.

Слоган овогодишњег Светског дана туризма је “Преиспитивање туризма”.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa