Инфо

29. септембар 2022.29. сеп 2022.
Фото: П. Поповић

Фото: П. Поповић

ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ, НОВА АКЦИЈА ЦРВЕНОГ КРСТА

Каона, храм хуманости

Редовна акција добровољних давалаца крви у идиличном миру манастира Каона протекла је уз одзив за поштовање али и број оних који су дали крв достојно древне старине. Од 31 даваоца крви који се одазвао акцији, њих 29 је даровало течност живота. Начелница одељења за прикупљање крви докторка Јелена Стојнева Истатков из Института за трансфузију крви Србије била је презадовољна организацијом уз похвале Црвеном крсту Општине Владимирци али и очаравајућом лепотом манастира Каона:

„ Све похвале на рачун акције до утанчине организоване који Црвени крст Владимирци ужива. Све је протекло у знаку позитивне енергије на сваком кораку, рекла је начелница.

А да се све окупи у хумани чин да течност живота стигне до оних којима је преко потребна, уклопила се и чесма Источник. Добро је познато да су манастири подизани на месту извора да крепе и лече. А студен вода са ове чесме је лековита са врло ретким саставом арсена и јода па је и на овај начин позван сваки намерник да походи древни манастир и узме своје капи здравља.


Ово окупљање било је и у знаку сећања на вишеструког даваоца крви Драгана Мирковића Хрушчова а његову нит хуманости наследили су и чланови породице Јована, Јован и Миљан:

„ Био је ово дирљив дан за нас али и путоказ ка хуманости која је једна од водиља нас бајкера, у даху је рекла Јована Мирковић из мото клуба Владимирци 2017 уз захвалност Црвеном крсту што су се на овај дирљив начин сетили легендарног Хрушчова, који више није са нама.

Да све буде на висини окупљања који негује Црвени крст побринули су се присуством и челници Локалне самоуправе:

„ Каона је слабост свих нас а негује хуманост кроз векове. Овде смо сви да помогнемо да то траје и када је давање крви као чин доброте траје дуго, дуго, сумирала је виђено начелница општинске управе Славица Мирковић.

Гостољубиви домаћин и Црвени крст су дан обележили сусретљивошћу за пример и ово окупљање у декору лепог дана и опојног зеленила у којем дрема старина која гости вернике већ 630 година, са жељом да ова окупљања трају на многаја љета.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa