Инфо

6. октобар 2022.6. окт 2022.
21.сусрети енигмата Србије
ЗА ВИКЕНД У КОЦЕЉЕВИ

21.сусрети енигмата Србије

Коцељева ће предстојећег викенда бити домаћин 21. Сусрета енигмата Србије а учеснике, према најавама организатора, очекује богат програм.

Већ у петак у оквиру сегмента “Енигмате Коцељеви” планирани су разговори енигмата са грађанима, трибина под називом “Српски енигматски састави”, радионице укрштеница, ребуса и анаграма а у вечерњим сатима ће се одржати Првенство Србије у састављању анаграма.

Другог дана учесници ће, у оквиру сегмента “Коцељевци енигматама”, имати прилику да чују предавање професора Миленка Марковића на тему Српски топоними на Балкану и околним земљама а биће одржано и државно првенство у решавању загонетки.



Трећег дана ће Коцељевци одмерити снаге са енигматама. У централном парку испред Шах клуба биће одржан јавни шаховски меч на пет табли.

Поред енигматских садржаја организатори су планирали посету Завичајном музеју у Коцељеви и винарији “Ранковић” а учесници ће имати прилику да виде и командни сто Војводе Степе и грм поп Луке Лазаревића у Драгињу, затим манастир Каону и “Српску Верону”, односно Ашиков гроб.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa