Инфо

22. децембар 2011.22. дец 2011.
СКИЦА ЗА ПОРТРЕТ ГОРДАНЕ ЈОВИЋ, ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНСКОГ КОМИТЕТА КП КОЦЕЉЕВА

КОМУНИСТА САМ, ТИМ СЕ ДИЧИМ

Никада се не бих одрекла свог опредељења, нити своје Партије. Остајем комуниста. Појединци желе да ми лепе етикете и називају погрдним именима. Чине то они који се лако продају за шаку долара. То су лоши људи. За њих је хуманост непознаница. И оно мало што имам спремна сам да делим са онима који немају. Грамзиви на свет гледају другачије. Они би узели и од онога ко се нашао на рубу егзистенције. Зато сматрам да су хумани људи - другови, а грамзиви ““ господа“.
Тако размишља другарица Гордана Јовић, мајка троје деце, радница ТП „Нама“ у Шапцу, некадашњи делегат и потпредседник Већа месних заједница Скупштине општине Коцељева, члан Савеза Социјалистичке омладине Југославије, Конференције жена Југославије, Републичке Конференције Социјалистичког Савеза, члан Већа Савеза самосталног синдиката Републике Србије, итд. Сестричина Живана Димитријевића ““ Гије, предратног револуционара и најстаријег комунисте Мачванског округа и кћерка скојевке и учеснице НОР-а Живанке Димитријевић.
„Мој град Коцељеву, због јако црвене боје, зову час Куба, час Кина“, напомиње Гордана Јовић. „Можда је Коцељева помало Куба, Кина и Русија. Она се није одрекла комунизма. СК Покрет за Југославију у њој делује од 1991. године. Било је нажалост више Комунистичких партија. На нашу срећу сада имамо само једну Комунистичку партију чији је председник Јошка Броз. Имамо око 170 чланова. Старосна структура врло је повољна. У чланству је све више младих. С обзиром да је КП била радничко уточиште, њих је и сада највише. Комунистичка партија и наш Општински комитет од председника општине Коцељева, господина Верољуба Матића, добили су и своју просторију у старој згради СО Коцељева, ул. Немањина 99, изнад Агробанке на спрату. Овом приликом желим да се захвалим нашем председнику господину Верољубу Матићу“.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa