Инфо

6. октобар 2022.6. окт 2022.
Чувају максималан учинак (фото: РК Металопластика)

Чувају максималан учинак (фото: РК Металопластика)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Квалитет за нове бодове

Металопластика Еликсир фаворти. Квалитет на страни Шапчана. Све осим победе велико изненађење. Увод у теже мечеве. Разигравање свих
Претходних сезона је Металопластика имала увек проблема на гостовању у Аранђеловцу. Трпела је поразе или су бодови освајани у неизвесном финишу. У овој то није био случај. Рутински и доминантно су „плави“ освојили два бода не доводећи у питање, ни на тренутак, победу. Три меча, три победе, а и пред четврти играчи Владана Матића су велики фаворити, иако нико не може потценити Кикинду.
Рукометаши из војвођанске варошице прве бодове су освојили у малом покрајинском дербију против Пролетера и то на гостујућем терену, док су пре тога очекивано поклекли против Војводине, док једини жал могу да носе из првог кола. У Прокупљу их је новајлија у Супер А лиги Топличанин савладао у изједначеном мечу 28:26. Организатор игре је некадашњи играч Шапчана Лисица, а појачали су се током лета на неколико позиција из других војвођанских тимова. Имају неколико искусних играча попут: Врговића, Комарека, Гаћиновића, уз младе снаге попут Шијана, Кукића, Панића. Кикинда може добити епитет солидног тима, но ипак осетно слабијег у односу на Металопластику Еликсир и све осим победе домаћих била би сензација.

Шамот 65 - Металопластика Еликсир 24:33 (8:15)
СРЦ Шумадија. Гледалаца: 400. Судија: Мошорински (НС) и Панџић (Зрењанин). Седмерци: Шамот 65 8(2); МП 2(1). Искључења: Шамот 8; МП 10 минута.
ШАМОТ: Чоловић, Прековић, Радисављевић, Илић, Барбатесковић, Радосављевић, Живојиновић 8 (1), Спасић, Крејовић 4, Мрдовић, Ломић, Милинић 1, Антић 6 (1), Марић, Мрда 5, Митровић.
МП: Павковић (1 одбрана), Додић 3, Карић, Јевтић 2, Ћосић, Срдановић 3, Мирковић 4, Миловановић, Аиди 3, Терзић, Иванић, Арсић (11 одбрана), Дамњановић 4, Симић 5, Брајовић 4 (1), Дакић 5.


-Остварујемо победе и то је најважније. Одбрана је сада била бољи део тима, међутим још имам утисак да играмо на махове, да имамо падове и то је фокус у наредном периоду како би исправили те недостатке и играли још боље у наредном периоду. Играмо меч по меч и трудимо се да напредујемо у односу на претходни – рекао је тренер Владан Матић.

После Кикинде Металопластику Еликсир очекују три тешка меча против Београђана у низу. Госотвања Партизану и Црвеној Звезди, док између у Шапцу гостује Обилић, најпријатније изненађење Супер лиге. После Звезде у Шапцу ће гостовати београдски суседи и фаворити за висок пласман Динамо.



Бане за историју
Свима познати, већ чувени физиотерапеут Бане Мркоњић био је у Аранђеловцу 700. пут на клупи Металопластике, што је јубилеј каквим се ниједан његов колега не може подичити. То је био 700. званични меч, а уколико се саберу и пријатељски мечеви, односно период у репрезентацији и Италији, Мркоњић је био физиотерапеут на више од 2.000 мечева.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa