Инфо

6. октобар 2022.6. окт 2022.
Боранке увек неугодне – ЖРК Медицинар (фото: АРКУС лига)

Боранке увек неугодне – ЖРК Медицинар (фото: АРКУС лига)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

Бор наредни изазов Шапчанки

Ривал који није исказтао сва поптенцијач. Промене у односу на претходну сезону. Дугогодишњи тренер и промењен тим. Медицинар без императива, али са надом у могуће изненађење
После два слободна викенда и две активне среде, шабачки Медицинар ће поново на паркет у нерадним данима. Недеља, 9. октобар, доноси меч у Бору где оснажени домаћи дочекује Шапчанке у петом колу Супер лиге.

Синоћ је у хали „Зорка“ играла Јагодина. Искусна, квалитетна екипа је донела бреме фаворита и сваки исход осим победе Јагодинки је велико изненађење и потенцијално велики успех младог и некомплетног тима Медицинара. Без обзира шта је писало на семафору после 60 минута, свакако је меч у Бору боља прилика за неки додатак бодовном салду.

Васић и Радић у репрезентацији
Младе првотимке Медицинара Александра Васић и Невена Радић, колегинице из клуба и део бековске линије шабачког суперлигаша наступиле су на припремама јуниорске репрезентације Србије. Под руководством селектора Владимира Шимичића доскорашње кадетске репрезентативке тренирале су у Београду са осталим репрезентативним кандидаткињама. У састав јуниорске репрезентације улазе рукометашице рођене 2004. године и касније.


Боранке су у прва три кола освојиле само бод, тачно један поен мање од Шапчанки, али реми против квалитетног Бекамента могао би бити путоказ ка опасностима. Истина је да ни распоред није био наклоњен овој екипи, прокоцкале су добијен меч у Крагујевцу, те тек кола која следе ће дати слику о њиховом квалитету. Искусни тренер Барбуловић на рапсолагању има много младих рукометашица и неколико искусних које дају додатни квалитет. Исидора Сујић, Теодора Мајкић су веома важне за игру, уз преискусну Данијелу Илић, али и уз младе снаге попут Ање Лилић, њене имењакиње Вујновић и Јелене Станковић. На старту претходне сезоне Медицнар је славио у Бору, али су обе екипе значајно измењене у односу на август 2021.

У Нишу су „плаво-беле“ платиле цех неубедљивог почетка који је изискивао много енергије да би се вратило у меч против квалитетног ривала. Наиса је то искостистила претходне среде. На овом гостовању, као и на већини у првом делу сезоне неће бити императива за Шапчанке, међутим реално је да се укаже прилика коју вреди искористити.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa