Инфо

6. октобар 2022.6. окт 2022.
Спремни за почетак – ВК Шабац (фото: ВК Шабац фб)

Спремни за почетак – ВК Шабац (фото: ВК Шабац фб)

ВАТЕРПОЛО: ВК ШАБАЦ

Изазови на четири нивоа

Наступ у четири такмичења. Додатна уигравања на старту. Добре припреме. Приоритет домаћа лига и Куп. Европа важно искуство
Сезона за шабачке ватерполисте почиње. Током викенда ће играти против велике Младости из Загреба и амбициозног вицешампиона Европе Новог Београда на првом од четири турнира Регионалне лиге. У међувремену познат и састав квалификационе групе за Лигу шампиона где ће Шабац у борбу већ средином октобра. Јак ритам од самог старта.

-Знамо шта нас чека и припремали смо се за то. Дуже него други смо имали припреме, момци су одлично радили, те иако нисмо имали комплетан тим на располагању због репрезентативних обавеза, задовољан сам учињеним, пре свега радом и залагањем ватерполиста – истакао је тренер Шапца Немања Личанин.
Први ривали су добро познати. Нови Београд је на петерце изгубио титулу шампиона Европе претходног лета, а и овог има тим за највише домете.

Најтежи жреб
Шабачке ватерполисте очекује најтежа квалификациона група друге рунде квалификација за Лигу шампиона. Жребом је одлучено да буду у групи А заједно са домаћином, сплитским Јадраном, италијанском Савоном, мађарским Вашашом и румунском Стеауом. Двбе првопласиране екипе ће се пласирати у плеј оф рунду, оне које то не учине прелазе у Евро куп. У преосталим групама су: Барселона, Ла сек, Орадеа, Јадран (ХН) и Виториа Гимараеш (Б – Барселона); Будимпешта, Вуљагмени, Туркоан, Приморац (Ц – Котор); Бреша, Дуизбург, Младост, Паниониос, Заибас (Д – Неа Смирни).


-Нови Београд је освојио јак турнир који су приредили, не крију да желе пехаре у свим такмичењима, тим је такав да је увек фаворит. Младост је јача него претходне сезоне, опоравила се и у квалификацијама је остварила три победе, савладала у Херцег Новом Јадран. Немамо притисак резултата, али смо и ми снажнији него претходне сезоне и учинићемо све да утакмице учинимо неизвесним – додао је Личанин.

Четврто такмичење је Куп Србије које за Шабац стартује у новембру, од осмине финала. Амбиције су условљене жребом, но како истичу у Шапцу, циљ је да после две сезоне поново избори пласман на финални турнир.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa