Инфо

6. октобар 2022.6. окт 2022.
Последњи тријумф – детаљ са меча против Вршца

Последњи тријумф – детаљ са меча против Вршца

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Половина лиге у четири бода

Само бод против Златибора. Екипа у серији од три ремија. Гостовање једној од слабијих екипа. ИМТ се издвојио. Друга половина лиге у четири бода. Поново проблем ефикасности
Мачва је новим ремијем забележила мањи пад на табели, међутим оно што је већи разлог за бригу, то је серија без победе и нови проблем са ефикасношћу који је и узроковао да на пет узастопних мечева екипа не зна за победу, још од тријумфа над ОФК Вршцем пре више од месец дана. Парадоксално, ривал из Војводине је био најквалитетнији од свих наредних (наравно изузимајући Црвену Звезду). Против Златибора је Мачва имала прилике за гол, но није их користила, чак ни једанаестерац није донео гол и бодове. Ужичани су остали на зачељу, али задовољни са јединицом из Шапца.

Мачва – Златибор 0:0 (0:0)
Стадион Мачве. Гледалаца: 700. Главни судија: Ненад Ђорђевић (Гуча); помоћници: Јовановић (Уб) и Радовановић (Гружа). Жути картони: Пејовић, Ристивојевић и Бранковић (Мачва); Жунић, Растока, Петковић и Илић (Златибор).
МАЧВА: Самуровић, Поповић, Јевтић, Ристивојевић, Бранковић (Мићановић), Враштановић (Белић), Адамовић (Мијаиловић), Савковић (Капетановић), Марјановић, Радуновић (Нешковић ), Пејовић.
ЗЛАТИБОР: Масларевић, Илић, Митровић, Растока (Милорадовић), Дишић, Чумић, Жунић (Петковић), Врбић, Вјештица, Богдановић (Стојановић), Јаковљевић (Рачић).


Шапчани не побеђују, али ни не губе. Још су у средини табеле, међутим између осме позиције и последње разлика је свега четири бода. Низ утакмица против екипа из доњег дела табеле биће настављен гостовањем у Новом Саду. Претходне сезоне из Супер лиге је елиминисан Пролетер Нови Сад, а потом се фузионисао са старом, добропознатом екипом „канаринаца“ са Детелинаре и тако је настао Раднички фудбалски клуб Нови Сад 1921. Ово говори званична верзија. Многи навијачи старог Новог Сада незванично истичу да овај клуб само (зло)употребљава име и боје њиховог миљеника који не постоји.

Било како било НС 1921 је неубедљив ове сезоне, без значајно бољих резултата на домаћем него на гостујућем терену. Бљеснули су у Инђији што је једини меч где су показали да могу више од досадашњих резултата. Други су најнеефикаснији тим и друга најслабија одбрана Лиге. Најбољи стрелац је Илић са три гола, а најпознатије име Вујаклија. Ангажовали су овог лета више од 15 играча, а посебно су увећали искуство одбране са Илићем, Андрејевићем, Вукасовићем и Радивојевићем, само што то није донело резултат за сада.

Куп Србије: Мачва – Ц. Звезда 0:2
Стадион Мачве. Гледалаца: 5.000. Главни судија: Милан Илић (Ћуприја); помоћници: Божовић (Пирот) и Благојевић (Параћин). Стрелци: Милуновић у 47. и Кангва у 90+2 минуту. Жути картони: Враштановић, Адамовић, Белић (Мачва); Милуновић (Ц. Звезда).
МАЧВА: Самуровић, Поповић, Јевтић, Ристивојевић, Стевановић, Савковић (Белић) Враштановић (Бранковић), Адамовић, Марјановић (Мијаиловић), Радуновић (Нешковић), Пејовић (Капетановић)
Ц. ЗВЕЗДА: Поповић, Иванић (Мотика), Панков, Катаи (Крстичић), Милуновић, Николић (Кангва), Родић, Саного (Срнић), Калифа (Пешић), Гобељић, Митровић.


Мачва ће у Нови Сад без Ристивојевића који је сакупио четири јавне опомене и после три узастопна меча без постигнутог гола. Лоша одбрана риваа је прилика да се стање поправи и на табели. Последњи меч у Новом Саду ови ривали су одиграли у априлу 2006. такође у Првој лиги, било је 1:1.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa