Инфо

13. октобар 2022.13. окт 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

УРАЂЕН НОВИ СПОРТСКИ ТЕРЕН У ДВОРИШТУ О.Ш. ШТИТАР

Две године посвећености

У протекле две године, у О.Ш. “Мајур”, издвојено одељење Штитар урађена је реконструкција школске зграде и адаптација два учитељска стана у учионички простор да би ученици били у могућности да похађају наставу у једној смени. Учионице су опремљене намештајем, замењени котлови, уграђен котао на пелет, постављена АМРЕС интернет мрежа и изграђен нови спортски терен за мале спортове
У дворишту Основне школе у Штитару, урађен је спортски терен. За овај пројекат издвојено је 2,8 милиона динара из буџета града Шапца и МЗ Штитар.

- Успешност свог рада као градоначелника мерим резултатима, пре свега задовољством и осмесима наших суграђана. Претходни пут обећали смо најмлађим Штитарцима да ће добити ново спортско игралиште у дворишту школе и то обећање смо испунили . Управо смо договорили, пошто нам је тендер у току, да у дворишту Дома културе урадимо дечје игралиште за предшколце, истакао је градоначелник др Александар Пајић и додао да Град Шабац настоји да у образовним установама у селима створи исте услове као у граду.

У протекле две године, у О.Ш. у Штитару урађена је реконструкција школске зграде и адаптација два учитељска стана у учионички простор да би ученици били у могућности да похађају наставу у једној смени. Учионице су опремљене намештајем, замењени котлови, уграђен котао на пелет, постављена АМРЕС интернет мрежа и изграђен нови спортски терен за мале спортове.

Фото: "Глас Подриња"


- Највећу инвестицију имали смо у О.Ш. у Мајуру где смо изградили фискултурну салу и реконструисали школу у потпуности. Све што је урађено у протекле две године донело је велике бенефите нашим ученицима. У плану је да се уради замена крова на старом делу школе, ограда на школском дворишту и замени бехатон плоча која је дотрајала, нагласио је Живан Макевић, директор матичне школе у Мајуру.
У Штитару је у току реконструкција споменика палим и несталим борцима Српско-турског рата 1876-77, балканских и Првог светског рата. Овај крајпуташ постављен је пре 100 година, 24. септембра. Вредност радова је 100 хиљада динара.

- Споменик реконстурише академски сликар Звонко Петровић, који је родом из Штитара, а средства је одобрила МЗ Штитар. У току је проглашење овог споменика за културно добро, а ми ланирамо нова улагања. Једно од њих је, на предлог мештана, уређење центра села, каже Данијела Ђурашкић, председница Савета Месне заједнице Штитар.
М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa