Инфо

13. октобар 2022.13. окт 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Годишњица убиства новинарске екипе шабачког дописништва РТС

Бол и сећање на нерешен злочин

Пре 31 годину професионалци убијени из заседе. Више од 200 метака испаљено у службени аутомобил. Починиоци још увек непознати, као и мотиви за злочин
Пре 31 годину четири радника шабачког дописништва Радио телевизије Србије (РТС) изгубили су живот радећи свој посао предано, посвећено, онако како истински професионалци то чине.

Још увек непознати починиоци одузели су живот Зорану Амиџићу, Бори Петровићу, Сретану Илићу и Дејану Милићевићу који су се кобног дана враћали из ратне зоне, подручје Баније, жељни да најближима, али и свима пренесу слику и реч са места где је живот сваки дан био угрожен.

Прва годишњица од смрти Слободана Павловића
Спомен обележје испред зграде Гласа Подриња које сећа на страдалу новинарску екипу направљено је захваљујући средствима Слободана Павловића који је крајем претходне године трагично изгубио живот у саобраћајном удесу у Сједињеним америчким државама где већ деценијама живи. Ово је била и прва годишњица од када донатор није међу живима.


У новинарску четворку, у службеном возилу, из заседе, тог 9. октобра 1991. године, подло и мучки је испаљено више од 200 метака. Убијени су Зоран Амиџић уредник Дописништва РТС-а Шабац, Бора Петровић сниматељ, Дејан Милићевић асистент сниматеља и Сретан Илић уредник Радио Шапца.

Фото: "Глас Подриња"


У знак сећања на страдале колеге, новинари шабачког дописништва Радио телевизије Србије положили су и на ову годишњицу венац испред спомен обележја посвећеног управо Амиџи, Сретану, Бори и Дејану. Подсећамо да од недавно, на иницијативу колега из дописништва РТС и улица из које су кренули на свој последњи задатак носи име Амиџе, Боре, Сретана и Дејана.

Свака годишњица је сећање на људе који су професионалност платили оним највреднијим, а то је живот, ни истовремено је и болно подсећање да и након 31 године није познато ко је злочинац и из којих побуда је пресудио нашим колегама.
Д.Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa