Инфо

13. октобар 2022.13. окт 2022.
Mистични склоп  људског гласа и удараљки
Kонцерт Ансамблa Удараљки Академије Уметности из Новог Сада у КЦ

Mистични склоп људског гласа и удараљки

Ансамбл Удараљки Академије Уметности из Новог Сада по први пут долази у Шабац где ће 14.10.2022. са почетком у 20 часова у сали Културног центра одржати концерт у оквиру своје овогодишње турнеје.

Дивљи ритмови бубњева, племените боје маримбе и вибрафона, мистични склоп два најстарија музичка инструмента, људског гласа и удараљки, су само неке од ствари које вас очекују на концерту.

Ансамбл АУ-АУ основан је 2006. године са циљем промовисања инструмената из породице удараљки, попут добоша, чинела и бубњева, али и мање познатих инструмената, попут Маримбе, Вибрафона, Ксилофона и других. Ансамбл одржава годишње концерте на којима су им гости били и ударачки ансамбли „Schlagwerk Wien“ (Беч, Аустрија) и „Tolkalci AG“ (Љубљана, Словенија), као и мешовити хор Академије уметности и гудачки оркестар „Ad-Hoc“.

Осим тога ансамбл иза себе броји и наступе на другим важним догађајима попут отварања зграде Ректората Универзитета у Новом Саду, отварање обновљене Галерије Матице српске и других. Осим концертне активности, баве се и едукацијом младих и промоцијом удараљки међу децом.

Један од највећих подухвата у том домену је остварен едукативном турнејом 2008. у којој је ансамбл одржао концерте у десет градова. У оквиру овогодишње турнеје поред Шапца, концерте ће одржати и у Суботици, Сомбору, Новом Саду, Сремској Митровици, Вршцу и Зрењанину.

Концертна турнеја биће организована под поткровитељством Министарства културе и информисања.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa