Инфо

13. октобар 2022.13. окт 2022.
Максимум за врх табеле (фото: РК Металопластика)

Максимум за врх табеле (фото: РК Металопластика)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Лидери пред тешку серију

Три тешка ривала у низу. Оптимизам после максималног учинка у четири кола. Кикинда имала снаге за трећину меча. Партизан подмлађен, али врло уигран. Дуеле јединих екипа са максималним учинком
Кикинда је екипа из категорије просечних суперлигашких и у Шапцу је имала снаге да буде равноправан такмац Металопластици Еликсир трећину меча, док је у остатку и комбинован тим Шапчана, ослабљен повредама, успео не само да победи убедљиво, већ и постигне чак 43 гола. Максималан учинак, као и лидерска позиција су одлична подлога пред серију тешких мечева. Први ривал поменутог низа је Партизан.

Лига изједначенија него лани
Дуго се говорило о изједначеној лиги, а прва четири кола су показала да то нису само приче. Деловала је Војводина моћно, али је претходног викенда поражена у Панчеву. На врху су Шапчани и Београђани, а одмах иза следи низ од четири екипе са учинком 3:1. Динамо је поражено од Звезде, али је победило Војводину, Крагујевац је изгубио од Партизана, али надиграо Звезду. У следећем колу Војводина дочекује Крагујевчане.


Много оптимизма у плаве редове донео је летошњи долазак/повратак Владана Матића у матични клуб. Преузео је тим и добро расположење чува од првог дана. У читавом припремном периоду је само једном поражен, у Супер лиги има максималан учинак, држи лидерску позицију, а освојио је и два трофеја, Меморијалног турнира у Високом и Супер купа Србије.

Када је оформљен распоред за нову сезону, било је јасно да Металопластика Еликсир има императив тријумфа у прва четири кола. Максималан учинак је остварен, иако је било успона и падова ниједна победа није била упитна, прилику је добио велики број играча и нема разлога за сумњу у добро лето и рану јесен.

В. Матић (фото: РК Металопластика)


-Заокружили смо први циклус мечева пред паузу са максималним учинком и то је најважније. Наравно да може боље, у свакој утакмици је било периода у којима сам задовољан, као и оних који нису били на нивоу наших могућности. Нисмо имали увек најјачи састав на располагању и сада имамо малу паузу за одмор, регенерацију, али и напоран рад како би наставили серију успеха – истакао је тренер Владан Матић.

Металопластика Еликсир - Кикинда 43:31 (21:17)
Хала Зорка. Гледалаца: 500. Судије: Мошорински (Н. Сад) и Панџић (ЗР). Седмерци: МП 1(1); Кикинда 5(5). Искључења; МП 4, Кикинда 4 минута.
МП: Павковић (4 одбране), Додић 3, Карић, Ћосић, Срдановић 6, Мирковић 2, Миловановић 1, Аиди 5, Терзић 2, Иванић 2, Арсић 1 (8 одбрана), Дамњановић 1, Симић 4, Брајовић 8(1), Петровић 2, Дакић 6.


Нису црно-бели били у најужем кругу фаворита, али у петом колу је дерби Металопластике Елискир и Партизана дерби једина два тима са максималним учинком. Иако важи да је и Партизан имао нешто лакши почетак, прво коло против одличног Радничког показало је колико млад тим може и сигурно да и њима расту амбиције.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa