Инфо

13. октобар 2022.13. окт 2022.
Амбиције вишег ранга
КОШАРКА: ОКК ШАБАЦ

Амбиције вишег ранга

ОКК Шабац стартује овог викенда у Другој регионалној лиги Запад. Сениори почињу гостовањем екипи “Бабајић” у Љигу.

-Наше амбиције су високе и желимо у виши ранг. За остварење циља потребне су победе и са том идејом путујемо и на прво гостовање, новој екипи у Лиги. Раднички из Ваљева нам је гост у другом колу што је дерби и један од кључних мечева у борби за виши ранг -рекао је капитен Далибор Гавриловић.
Састав није значајно измењен, окосница је сачувана уз неколико појачања: Ђорђе Мраовић, Стефан Радовановић и Марко Јовановић. Екипу ће предводити и у наредној сезони Стојадин Марковић, тренер сениора у претходних неколико сезона.

М015 одустао
Нажалост, уместо три мушка, ове сезоне ће шабачку мушку кошарку у такмичарском делу сезоне представљати две екипе, ОКК Шабац и Микс, док је најуспешнији од клубова града у претходне три године, КК М015, члан вишег ранга, Прве регионалне лиге, одустао од такмичења због недостатка финансијских средстава. У сезони 2021/22. М015 је у последњем колу изгубио прво место и пласман у Другу савезну лигу.


Друга регионална лига Запад је подељена у четири групе, а на крају ће укупно две екипе из целокупног запада моћи у виши ранг, Прву регионалну лигу. Уз Шапчане у групи А1 су још: мајурски Микс, Бабајић, Раднички Ваљево, Студент Ваљево, Железничар Лајковац, Крупањ и Апач Лозница.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa