Инфо

13. октобар 2022.13. окт 2022.
Ефикасност као болна тачка Мачве

Ефикасност као болна тачка Мачве

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Нико као Мачва

Четири узастопна ремија, три узастопна меча без голова. На једнаком растојању од петог и шеснаестог места. Ближи победи у Новом Саду. Фавороти против Трајала. Тренер очекује сличан меч као у Челареву
Има један тим који у последња три првенствена кола није примио ниједан погодак, који четири првенствена кола не зна за пораз, али има и један клуб који у три узастопне рунде није постигао гол, а у последње четири не зна за победу. Делује немогуће да неко може објединити све ова, но успела је то шабачка Мачва и као резултат тога је тренутно позиција на средини табеле и једнак заостатак за првом трећином табеле и самим зачељем. Нада и стрепња остају да превагну на једну или другу страну за „црвено-црне“.
-Решили смо неке проблеме у дефанзиви и у том сегменту сам врло задоовљан, међутим не могу бити задовољан офанзивом, решењима које доносимо у ситуцијама четири на два, пет на три. Прилике стварамо, али их пропуштамо и то је проблем на коме треба радити – истиче тренер Мачве Иван Куртушић.

Реми без голова у Челареву је био трећи такав за Мачву у последња три кола. На неки начин је феномен шабачки клуб који је кадар да игра без голова и против лидера и против „фењераша“, те да у оба меча каткад застрепи, али и да припрети и приђе близу победе. У Новом Саду је Мачва била боља, међутим поново неефикасност мучи прволигаша из Шапца, док је одбрана, чини се одлична. Било како било бодови су потребни и Трајал се чини као добра прилика за то, иако су се руку на срце чинили таквим и Златибор, Нови Сад, Лозница.

РФК Нови Сад 1921 – Мачва 0:0 (0:0)
Челарево. Гледалаца: 200. Судије: Љубиша Борисављевић (Ивањица); помоћници: Божовић (Пирот) и Благојевић (Параћин). Жути картони: Ј. Илић, Балабановић, Н. Илић, Милосављевић (Н. Сад); Враштановић (Мачва).
МАЧВА: Самуровић, Поповић, Јевтић, Башић, Стевановић, Враштановић (Капетановић, Бранковић), Адамовић (Пешић), Савковић (Белић), Пејовић, Радуновић (Мијаиловић),Марјановић.


-Нама се намеће императив и морамо да освојимо три бода. Биће сличне утакмицама против Новог Сада и Златибора. Бићемо комплетни коначно, враћа се Ристивојевић после суспензије због четири жута картона и надам се победи. Она је свакако циљ – додаје Куртушић.

Крушевљани имају бод мање од Мачве, четири кола нису славили. На гостовањима су изненадили Рад док су „грађевинари“ били у великим проблемима, но махом су неконкурентни ван свог терена. Радивојевић, Мијаиловић и Средојевић су се придружили новајлији из прволигашких клубова током лета, односно интернационалац Ванг Иахуи. Апсолутно најбољи играч је Стефан Голубовић, међутим имају неколико искусних, некадашњих асова интеранционалнг искуства, играча Напретка, попут Павловића, Пуношевца и Радивојевића.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa