Инфо

13. октобар 2022.13. окт 2022.
Теже није могло
ВАТЕРПОЛО: КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА

Теже није могло

Четири изузетна ривала, два некадашња шампиона Европе, три победника европких такмичења, четири учесника Лиге шампиона. Шабац најнеискуснији по питању претходних достигнућа, али могућа изненађења
Ватерполо клуб “Шабац” није био миљеник среће у жребу другог кола квалификација за Лигу шампиона. Наступа у групи А чији је домаћин Сплит. Осим Шапца и домаћег Јадрана, део турнира су: Вашаш (Мађарска), Савона (Италија), Стеауа (Румунија). Од четири групе ова је свакако најтежа, сматра тренер Личанин.

-Изузетни ривали. Јадран је први фаворит, има значајне амбиције и у Лиги шампиона, те је ово за њих станица у том циљу. Вашаш је други фаворит, уз значајна улагања створили су изузетан тим. Савона и Стеауа су такође велики ривали, такође са амбицијом уласка у групну фазу. Немамо притисак, али се радујемо утакмицама и упркос ривалима уверен сам да се можемо супротставити свима - истиче Немања Личанин.

Јадран је вицешампион Хрватске. Кандидовањем за домаћинство показао високе амбиције. Сплит је у претходној сезони Лиге шампиона победио моћну Будимпешту, крагујевачки Раднички и Тбилиси, а био на прагу чуда против Бреше. Тим је снажнији него претходне сезоне, ослоњен на позната имена Никше Добуда, Шетке, голмана Подруга, Букића, Делића, повратника Домагоја и појачања из Југа Томасовића, уместо Руса Харкова... не крију да циљају борбу за фајнал ејт, а све осим групне фазе биће неуспех
Вашаш је други фаворит групе. Ватерполо у Мађарској значи много, а тим са којим је Шабац играо претходне сезоне у Евро купу жели међу осам најбољих у Европи. У саставу су углавном домаћи играчи, али и наш репрезентативац Сава Ранђеловић.

Савона је трећи тим Италије, вишеструки шампион Лен купа. Претходне сезоне су елиминисани у четвртфиналу Евро купа, али са новим снагама, махом домаћим, уз Вушковића и Молину као интернационалце и неколико репрезентатиаваца Италије.

Стеауа је шестоструки узастопни шампион Румуније. Иако имају великог ривала као што је Орадеа, успевају да направе тим квалитетан да буду бољи., Попут Шапца, нису фаворити за прве две позиције, имају искуство Лиге шампиона.

Турнир је 13, 14, 15. и 16. октобра. Две првопласиране екипе одлазе у плеј оф квалификација. Тимови који се не пласирају даље, такмичење настављају у Евро купу.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa