Инфо

13. октобар 2022.13. окт 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Конференција “Заједно у заштити менталног здравља- систем подршке у заједници”

Представљени примери добре праксе

Конференција је окупила стручњаке из области социјалне и здравствене заштите, представнике локалних самоуправа, ресорног министарства
Поводом Светског дана менталног здравља, 10. октобра, у Авлији одрживог развоја у организацији Caritasa Šabac и Коморе социјалне заштите Републике Србије одржана је стручна међународна конференција “Заједно у заштити менталног здравља- систем подршке у заједници” и сајам социјалног предузетништва.

Конференција је окупила стручњаке из области социјалне и здравствене заштите, представнике локалних самоуправа, ресорног министарства, као и све релевантне чиниоце у поменутим областима. Домаћин Caritas Šabac преставио је услуге у заједници за особе са менталним сметњама.

-Желели смо да кроз конференцију и истраживања, примере добре праксе покажемо да је уз подршку живот особа са менталним сметњама могућ – рекао је Мирољуб Николић директор Caritasа Šabac.

Представљено је: истраживање о менталном здрављу у Републици Србији и истраживање о менталном здрављу запослених у систему социјалне заштите, услуге социјалне заштите за осетљиве групе – развој услуга саветовалишта за брак и породицу као услуга подршке менталном здрављу грађана Саветовалиште за брак и породицу Рума и Саветовалиште за брак и породицу Сремска Митровица, Стратегија деинституционализације и развоја услуга у заједници за период 2022-2026 године, нацрт Акционог плана за период 2022-2023 и Закон о социјалном предузетништву.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa