Инфо

13. октобар 2022.13. окт 2022.
Фото: Музичка школа "Михаило Вукдраговић"

Фото: Музичка школа "Михаило Вукдраговић"

Дечија недеља у Музичкој школи

Mузика je важна карика у одрастању деце

Прве недеље у октобру месецу обележава се Дечија недеља. Ученици и наставници Музичке школе „Михаило Вукдраговић” низом активности употпунили су најрадоснију недељу. Најмлађи ученици цртали су радове инспирисане музиком, опробали су се у улози диригента, украси су школско двориште и компоновали песму на тему „Шта детету треба да расте до неба”. У активностима су учествовали ученици припремног, првог и другог разреда које су припремиле: Ирена Никачевић, Јелена Јанковић, Јасмина Атанацковић, Марина Радиновић, Снежана Шалаи-Тибор и Слађана Николић.

Настављена је и дугогодишња сарадња са Предшколском установом „Наше дете” и Основном школом „Николај Велимировић”. Одржани су концерти за 200 малишана, као и упознавање са музичким инструментима: клавиром, гитаром, виолином, хармоником и флаутом, али и наставом солфеђа (група старијих разреда Марине Радиновић). На иницијативу наставнице музичке културе и солфеђа Љубице Максимовић организована је и посета Основној школи „Јеврем Обреновић” на Ориду како би се деци са сеоских подручја приближила уметност и важност музичког школовања.

„Децу треба обасипати љубављу, пажњом и знањем, а музика је само једна карика у одрастању деце. Она је неопходна за обликовање карактера детета, за развој психомоторике, али и емпатије, разумевања и подршке. Музика је универзални језик који разуме свако биће, која је присутна у сваком тренутку нашег постојања и зато је главни задатак нас музичких педагога, да је приближимо и учинимо доступном сваком детету.” - поручује Соња Живковић, директор Музичке школе „Михаило Вукдраговић”.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa