Инфо

20. октобар 2022.20. окт 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ СА НОВОМ ОПРЕМОМ У НОВИМ ПРОСТОРИЈАМА

Лепи дани за ЈКП „Стари град“

Део опреме набављен је средствима из буџета града Шапца, а део из пројекта који је “Стари град“ реализовао са Министарством за заштиту животне средине. Нове просторије налазе се на адресама Јове Курсуле 2 и Поп Лукина 2
Током претходне седмице ЈКП „Стари град“ добило је нову опрему и из неусловне зграде се преселило у објекте на две локације у граду. Бенефите ће осетити и запослени у комуналном предузећу, али пре свега грађани који ће имати чистији град, лакше ће плаћати рачуне и ефикасније ће моћи да укажу на примећене комуналне проблеме.



Опрема вредна 1,5 милион евра представљена је у петак. Део опреме набављен је средствима из буџета града Шапца, а део из пројекта који је “Стари град“ реализовао са Министарством за заштиту животне средине.

Фото: "Глас Подриња"


-Добили смо 12.623 канте капацитета 240 литара, 627 контејнера плаве и жуте боје са точкићима, као и два двоосовинска возила запремине 12 метара кубних, једно двоосовинско возило запремине 16 метара кубних. Та возила и посуде служиће за сакупљање рециклабирног отпада. Посуде ће бити подељене по месним заједницама нашим корисницима комуналних услуга - правним и физичким лицима. Поред наведеног добили смо и два камиона смећара запремине 8 метара кубних и један камион смећар запремине 12 метара кубних. Опремили смо се још и новим усисивачима, тракторима са косачицама, тарупима, даском за снег. Све ово ће служити томе да град буде чистији и уреднији. До краја године очекујемо још два камиона смећара, навео је директор ЈКП “Стари град“ Аљоша Гарибовић и додао да се ЈКП “Стари град“ при набавци опреме није задужило ни за један динар.

Фото: "Глас Подриња"


Гарибовић се захвалио градоначенику Шапца Александру Пајићу и Градској управи на издвојеним средствима за опремање комуналног предузећа.

-Ово су огромна улагања за град Шабац, али само на такав начин квалитет услуге, коју наши грађани заслужују, може да се оствари. Вредни људи запослени у ЈКП “Стари град“ желе да раде, али до сада нису имали чиме да раде. На овај начин ћемо уштедети велика материјална средства која се потроше на сталне поправке и ремонте камиона и друге опреме.Три камиона су купљена средствима града и треба да стигну још два, док су два из средстава добијених преко пројекта са Министарством. Поносам са што је све купљено безу динара задуживања. Улажемо у приоритете за које сматрамо да су од приоритетног значаја за грађане Шапца и наставићемо овим темпом да улажемо, навео је градоначелник Шапца Александар Пајић.

Фото: "Глас Подриња"


Нове просторије налазе се на адресама Јове Курсуле 2 и Поп Лукина 2. Поред тога што су сада ближи грађанима и нису више у оронулој згради на периферији града, као предности пресељења наведене су и уштеде у трошковима.

Ово су огромна улагања за град Шабац, али само на такав начин квалитет услуге, коју наши грађани заслужују, може да се оствари


-Нове просторије су од изузетног значаја за нас, због тога што ће олакшати функционисање предузећа, а такође ће и корисницима наших услуга бити доступнија наплатна места за плаћање комуналних услуга. Бићемо ближе и Градској управи, као и свим другим институцијама са којима сарађујемо. Радницима у предузећу биће олакшан посао. Поред свега тога имаћемо и мање трошкове, који су били изузетно високи у претходном објекту где је била велика потрошња електричне енергије током грејне сезоне. Претходна локација је била неусловна, зграда је била стара више деценија, зидови попуцали без изолације и са јако старом столаријом. За ове просторије нећемо плаћато закуп, рекао је директор ЈКП “Стари град“ Аљоша Гарибовић и захвалио градоначелнику Шапца Александру Пајићу и Градској управи на просторијама на новим локацијама, чиме су им омогућили ефикаснију сарадњу са корисницима комуналних услуга.

Фото: "Глас Подриња"


Градоначелник Шапца Александар Пајић истакао је да су просторије у које се “Стари град“ преселио у власништву града и да је до сада плаћано одржавање, а зграде су биле празне. Са друге стране, комунално предузеће радило је у неусловном објекту и нехуманим условима.

Фото: "Глас Подриња"


-Донели смо одлуку да комунално предузеће пређе у ове просторије, пре свега због могућности да грађани плате своје рачуне за комуналне услуге у центру града, као и да могу лакше да комуницирају и укажу на комуналне проблеме. Радимо много за сва јавне предузећа. Фебруара 2014. године неко је просторије ЈКП “Стари град“ продао за скоро милион евра и ове људе послао у нехумане услове. Нова градска власт улаже у јавна предузећа, како би услуга грађанима била што квалитетнија, рекао је градоначелник Шапца Александар Пајић и похвалио менаџмент предузећа који запослене покушава на различите начине да мотивише како би резултати рада били што бољи.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa