Инфо

20. октобар 2022.20. окт 2022.
Школа пре и после реконструкције:  вредност инвестиције  у другој фази радова је око 6 милиона,  док је прва фаза коштала 2,2 милиона динара, Фото: "Глас Подриња"

Школа пре и после реконструкције: вредност инвестиције у другој фази радова је око 6 милиона, док је прва фаза коштала 2,2 милиона динара, Фото: "Глас Подриња"

Након друге фазе реконструкције

Натина школа у Дреновцу у новом руху

Након друге фазе радова на реконструкцији, издвојено одељење Основне школе „Ната Јеличић“ у Дреновцу добило је ново рухо. Градоначелник Шапца др Александар Пајић посетио је у понедељак ту образовну установу и том приликом истакао да услови за рад и образовање морају бити једнаки у селу и граду. Вредност инвестиције у другој фази радова је око шест милиона, док је прва фаза коштала 2,2 милиона динара.

Школа после реконструкције: вредност инвестиције у другој фази радова је око 6 милиона, док је прва фаза коштала 2,2 милиона динара, Фото: "Глас Подриња"


-Било је заиста време да образовне установе у селу буду приближно исте као оне у граду. У овој школи смо урадили пуно. Прошле године смо променили и котао за грејање, инсталације, реконструисали кров, ове године наставили са изолацијом читавог објекта, урадили фасаду, спустили плафоне, увели ЛЕД осветљење. Створили смо услове за оптималан рад и образовање 99 ученика на највишем нивоу, а задовољни су и родитељи и наставно особље. Добро је да је Савет Месне заједнице врло активан и школу је уврстио у основне приоритете, али су и донатори помогли да објекат изгледа као данас. Надам се да ће то допринети да ученици остварују врхунске резултате на свим пољима и да своје потенцијалне у потпуности искористе- подвукао је др Пајић.

Школа пре реконструкције: вредност инвестиције у другој фази радова је око 6 милиона, док је прва фаза коштала 2,2 милиона динара, Фото: "Глас Подриња"


Директор Основне школе „Ната Јеличић“ Зоран Старчевић истакао је одличну сарадњу Месне заједнице и Градске управе, која је резултирала изједначеним условима за децу у граду и на сеоском подручју.

Било је заиста време да образовне установе у селу буду приближно исте као оне у граду


-Последња, друга фаза радова, обухватила је енергетску ефикасност, урађена је изолација и фасада, замењен је део столарије, урађени степенишни делови унутар школе, спустили смо плафоне на спрату и окречили цео спрат, тако да смо створили још боље услове за рад ученика. С поносом могу рећи да се број уписаних из године у годину повећава. Пре три године имали смо 717, прошле 729, а ове имамо 740 ђака. Седам ученика из наше школе позвано је у Истраживачку станицу „Петница“ и учествовали су у њиховом пројекту- навео је Старчевић.

Фото: "Глас Подриња"


Рад издвојеног одељења школе у Дреновцу одвија се у две смене, уз пет стално запослених наставника и допунски ангажман особља из матичне школе по потреби.
Д.Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa