Инфо

20. октобар 2022.20. окт 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

У оквиру пројекта са Министарством просвете „За лепше школе“

Rotary club Шабац уручио дронове представницима осам шабачких школа

У малој сали хотела „Слобода“ председник Rotary clubа Шабац Данијел Бкић у петак је уручио дронове представницима осам основних школа које су сарадници на заједничком пројекту са Министарством просвете.

Пројекат носи назив „За лепше школе“, а дронови су уручени шабачким школама „Јеврем Обреновић“, „Стојан Новаковић“, „Лаза Лазаревић“, „Ната Јеличић“, као и „Лаза Лазаревић“ из Клења, „Жика Поповић“ из Владимираца, „Доситеј Обрадовић“ из Волујца и „Краљ Александар Карађорђевић“ из Прњавора.

Како је истакао Бкић, обухваћено је 100 школа у целој Србији, а међу њима су и оне које припадају територији града Шапца.

Фото: "Глас Подриња"


-Искористили смо прилику да уручимо роботиће и дронове школама у граду, али и онима које се налазе на сеоском подручју. Жеља нам је да допринесемо бољој опремљености школа и да и деца имају прилику да користе технолошке иновације које су данас доступне- навео је Бкић.

Он је нагласио да је чланство у Rotary District-u 2483 добровољно, те да се труде да својим активностима допринесу побољшању живота у друштвеној заједници.

-Rotary International је велика хуманитарна организација које нема никаква примања од чланарина. Тренутно има више од 1,2 милиона чланова у готово свим земљама света и призната је од стране Уједњених нација. У овој конккретној акцији су учествовали сви чланови Rotary clubа Шабац, како бисмо обезбедили вредну донацију шабачким школама- додао је Бкић.

Додели дронова је присуствовао и заменик градоначелника Блажа Кнежевић, који је поручио да Град подржава све активности усмерене на побољшање квалитета рада у образовним установама.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa