Инфо

20. октобар 2022.20. окт 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

У ТРЕНИНГ ЦЕНТРУ ПОТПИСАНО ПЕТ УГОВОРА ЗА ГРАНТОВЕ

Велики бенефит за Шабац

У просторијама Тренинг центра на Летњиковцу одржавају су бесплатне обуке за незапослена лица у области коришћења рачунара, енглеског језика, постављања топлотних панела и употреби соларних панела. Тренинг центар Шабац опремљен је савременом опремом за разноврсне обуке које су потребне тржишту рада, у оквиру пројекта SEED Step III.

Протеклог четвртка, потписани су уговори за доделу грантова (бесповратних средстава) за предузетничке иницијативе, који су осмишљени у сарадњи града Шапца и SEED програма који се финансира средствима Аустријске развојне агенције и организације Volkshilfe Solidaritaet, а спроводи их Tara International Consalting doo из Новог Сада.

- Имали смо задовољство да поделимо грантове женама са овог подручја за контролисану еколошку производњу гљива, истакао је Хуго ван Вегхел.

Фото: "Глас Подриња"


Циљ доделе грантова је подршка оснаживању и самозапошљавању жена и младих, као и заштита животне средине. Грантови су обезбеђени за пет предузетничких иницијатива, а вредност једног је 3.500 евра у опреми и материјалу.

- Обуке и додела грантова показују нам колики је то бенефит за град Шабaц. У креативном простору Тренинг центра обављају се разне акредитоване обуке у складу са Локалним акционим планом запошљавања које помажу нашим суграђанима да унапреде постојећа и стекну нова знања, која ће им омогућити да се лакше запосле.

Овом приликом позивам наше суграђане да се пријаве за будуће обуке које усвајамо, захваљујући европским пројектима као што је “3Е”. Кроз пројекат SEED Step III видимо да обуке дају резултате, поручио је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa