Инфо

20. октобар 2022.20. окт 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ОТВОРЕНА МУЗИЧКА ШКОЛА У КОЦЕЉЕВИ

У свету нота и инструмената

ОШ “Мића Станојловић” има 12 издвојених одељења и спада у разуђене школе са око 770 ученика. Жељу да похађа музичку школу изразило је преко 200 ђака који су полагали пријемни испит. За сада ће ту прилику имати 85 основаца из Коцељеве
У просторијама ОШ “Мића Станојловић” у Коцељеви свечано је отворено издвојено одељење музичке школе “Петар Стојановић” из Уба. Први пут у историји деца са подручја коцељевачке општине имају прилику да основно музичко образовање стичу у свом месту. Тим поводом директорка основне школе изразила је велико задовољство.

–Први пут у историји наше школе имамо и музичку школу и мислимо да је то велики искорак у квалитету образовања. Желим да се захвалим свима који су били уз нас и подржали иницијативу. Слоган дечје недеље био је “Шта детету треба да расте до неба?”. Ево, управо ово им треба. Наша љубав првенствено, наша пажња и брига да им обезбедимо што боље услове за образовање, а то смо сви ми урадили и захваљујући томе у ситуацији смо да веома срећни и поносни отворимо музичку школу, издвојено одељење школе “Петар Стојановић” из Уба- изјавила је Соња Поповић.

ОШ “Мића Станојловић” има 12 издвојених одељења и спада у разуђене школе са око 770 ученика. Жељу да похађа музичку школу изразило је преко 200 ђака који су полагали пријемни испит. За сада ће ту прилику имати 85 основаца из Коцељеве.

Ово одељење музичке школе, сигурно ће културни живот Коцељеве подигнути на један виши ниво


Директорка Музичке школе оценила је да је ово сјајан почетак, одлична шанса за децу коцељевачке основне школе да стекну основно музичко образовање и искуство.

-Имамо класу виолине која је препуну, две класе клавира и класу хармонике. Заинтересоване деце је било много, те смо морали да класификујемо неку децу, пошто је било и старијих ђака. Одабрали смо 85 полазника. Сви редовно похађају наставу и убрзо очекујемо и прве резултате и наступе. Ја се надам да ћемо успети да отворимо у будућности и класу кларинета или флауте јер је било заинтересованих полазника, али видећемо. Такође је требало да буде и соло певање, али је ово ипак основна школа и постоје одређене регулативе које морају да се поштују у смислу узраста деце и других ствари- закључила је Катарина Кадијевић.

Задовољство због отварања издвојеног одељења музичке школе у Коцељеви није крио ни председник општине који је деци и запосленима упутио честитике и додао да ће сви заједно имати вишеструку корист.

–Осим вас који сте директно заинтересовани да похађате музичку школу и наше школе, корист ће имати и родитељи који су до сада своју децу која су желела да стичу музичко образовање морали да возе на Уб, у Ваљево или неке друге градове. У Коцељеви имате сада сјајан кадар тако да бих пожелео да што више вас, деце, упише музичку школу- рекао је Душан Илинчић и поручио основцима да је међу предавачима у музичкој школи њихов суграђанин Александар Николић Брајић, сјајан музичар, који је одличан пример свима да се радом, пожртвованошћу и великим залагањем остварују добри резултати и достиже светска класа.

Први пут у историји деца са подручја коцељевачке општине имају прилику да основно музичко образовање стичу у свом месту


Иницијативу за отварање музичке школе у Коцељеви покренули су почетком године ове две образовне установе и суседне општине те је, према речима начелнице Школске управе Ваљево ово пример како добром сарадњом може да се заврши процедура која је иначе сложена јер је осим иницијативе потребан и пројекат, оправданост, скупштинске одлуке јединица локалне самоуправе, па тек на крају мишљење Школске управе и решење надлежног министарства.

–Што се Школске управе тиче, ми смо свесни да је ова школа од оних које напредују јер имају добар кадар, добру визију и изузетну подршку своје општине. Та сарадња на релацији локална самоуправа- школа је јако битна за прогрес сваке школе. Са друге стране и општини је у интересу да има квалитетно образовање на свом простору и они се свим силама труде, тако да ми заиста сарађујемо добро. Имали смо прилику да видимо да овде има толико талентоване деце да сам сигурна да ће се једног дана чути много даље од Коцељеве о свим музичким талентима и њиховом образовању у Коцељеви. А сигурна сам да, пошто су деца залог за будућност, да ће у будућности обзиром на ово одељење музичке школе, културни живот Коцељеве свакако бити подигнут на један виши ниво- истакла је начелница Зорица Јоцић.

Иницијативу за отварање музичке школе у Коцељеви покренули су почетком године ове две образовне установе и суседне општине


Коцељевачки основци вредно уче и вежбају па након часова редовне наставе школу испуни музика и дечји осмеси.
В. Бошковић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa