Инфо

20. октобар 2022.20. окт 2022.
Фото: www.macvainfo.rs

Фото: www.macvainfo.rs

Одржани Позоришни дани „Миливоје Мартиновић Мартин“

Седмодневни празник театра у Богатићу

Трочлани жири којим је председавао Драган Драги Петровић, а чинили су га и Мина Шанковић и Драган Јовичић Јовић, сваке вечери додељивао је признања најбољим глумцима. Нимало лак задатак имао је и да у завршници фестивала награди најбоље. Одабрана публика такође је имала прилику да изгласа најбољу представу и ту су се укуси поклопили. Представа „Мрешћење шарана“ Позоришта Центра за културу „Масука“ ујединила је публику и стручни жири у оцени најбоље. У Велику Плану из Богатића отишло је још признања: за најбољу женску и мушку улогу Јелени Стојадиновић и Златку Илићу, као и најбољу мушку епизодну Небојши Милосављевићу
Седам дана дружења поклоника театра завршено је у четвртак, 13. октобра. Завесу на Позоришне дане „Миливоје Мартиновић Мартин“ спустила је представа у част награђених „Љубави Џорџа Вашингтона“ Позоришта „Добрица Милутиновић“ из Сремске Митровице.

Громогласни аплауз сале испуњене до последњег места у Културно- образовном центру Богатић посведочио је да је кључ трајања ове манифестације њена верна публика. Традиционални празник изведби на даскама који живот значе окупио је аматерске позоришне ансамбле из Нове Пазове, Петровца на Млави, Бољевца, Црвенке, Велике Плане и Крњева.

Професионализам за похвалу
-Задовољни смо, свих седам дана публика је уживала у представама које су код нас извођене. Имали смо шест у такмичарској конкуренцији и седму која је изведена у част награђених. Публика је сваку представу испратила громогласним аплаузом и срећни смо, јер је свако вече наша сала била препуна. Приказани комади су оправдали очекивања, а све похвале упућујемо и за професионалан однос ансамабала, наших пријатеља, према манифестацији. Успоставили смо нове контакте и надам се да ћемо следеће године напредовати и бити још бољи- истакао је директор Културно- образовног центра Богатић Иван Остојић.

Фото: www.macvainfo.rs


Трочлани жири којим је председавао Драган Драги Петровић, а чинили су га и Мина Шанковић и Драган Јовичић Јовић, сваке вечери додељивао је признања најбољим глумцима. Нимало лак задатак имао је и да у завршници фестивала награди најбоље. Одабрана публика такође је имала прилику да изгласа најбољу представу и ту су се укуси поклопили. Представа „Мрешћење шарана“ Позоришта Центра за културу „Масука“ ујединила је публику и стручни жири у оцени најбоље. У Велику Плану из Богатића отишло је још признања: за најбољу женску и мушку улогу Јелени Стојадиновић и Златку Илићу, као и најбољу мушку епизодну Небојши Милосављевићу.

Наредне године јубилеј
Признање за најбољу женску епизоду припало је Ивани Гашић Грбић, за улогу Симке у представи „Путујуће позориште Шопаловић“ Аматерског позоришта „Мирко Таталовић Ћира“ из Нове Пазове. Јана Мичић из ансамбла Позоришта „Драгољуб Милосављавић Гула“ из Петровца на Млави оцењена је као најбоља млада глумица фестивала.

Приказани комади су оправдали очекивања, а све похвале упућујемо и за професионалан однос ансамабала, наших пријатеља, према манифестацији

Награду за афирмацију драмског аматеризма „Зоран Ђонлић“, која се пету годину додељује у част дугогодишњег редитеља и пријатеља аматера и позоришта, Уметнички савет фестивала којим је председавала глумица Ивана Терзић доделио је Момчилу Дујмовићу, глумцу и редитељу из Прњавора, дугогодишњем сараднику аматера из Богатића и пријатељу Позоришта „Јанко Веселиновић“.

Фото: www.macvainfo.rs


Меморијална смотра „Позоришни дани Миливоја Мартиновића“ организује се сваке јесени у част редитеља и глумца и једног од оснивача Позоришта „Јанко Веселиновић“.
Следеће године биће одржана јубиларни 20. пут. Две деценије трајања обавезује организаторе да истрају у понуди квалитетног садржаја верној публици.

Следеће године биће одржана јубиларни 20. пут. Две деценије трајања обавезује организаторе да истрају у понуди квалитетног садржаја верној публици


-Наредна манифестација специфична је по томе што ћемо славити јубилеј, 20 година постојања позоришних дана у Богатићу. Заокружујемо једну лепу причу и настојаћемо да поред наших пријатеља из аматерских дође и неко професионално позориште као гост и да тако обележимо трајање додатним квалитетним и лепим садржајем у коме ће публика уживати- закључује Остојић.
Д.Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa