Инфо

20. октобар 2022.20. окт 2022.
Фото: Кабинет начелника Владана Красавца

Фото: Кабинет начелника Владана Красавца

МАНИФЕСТАЦИЈА

Плодови Рађевине

Поред бројних излагача из Рађевине, али и читаве Србије, манифестацију је посетиио велики број туриста који су били у прилици да се упознају са природним лепотама овог краја, да уживају у уметничком програму и традиционалном гостопримству домаћина
У недељу 16. октобра 2022. године на платоу испред Библиотеке “Политика” у Крупњу, по девети пут је одржана традиционална туристичка манифестација “Плодови Рађевине”.

Поред бројних излагача из Рађевине, али и читаве Србије, манифестацију је посетиио велики број туриста који су били у прилици да се упознају са природним лепотама овог краја, да уживају у уметничком програму и традиционалном гостопримству домаћина. Ово је уједно била прилика да се промовише туризам који представља велику развојну шансу Крупња и читаве Рађевине. Манифестација је свечано отоврена у 12:00 часова, након чега је уследио пригодан културно-уметнички програм. За љубитеље старих аутомобила организована је изложба “Фића” и промотивна вожња.

Фото: Кабинет начелника Владана Красавца


Организатор је Туристичко-спортска организација општине Крупањ, а покровитељ општина Крупањ.
Манифестацији су претходили “Дани кромпира”, “Дани гљива” и “Дани малине”, након којих је започето са организовањем “Плодова Рађевине”. Представљају се произвођачи и домаћини овог краја, а учешће узимају и произвођачи из читаве Србије. Поред изложбе пољопривредних производа и производа домаће радиности организовано је такмичење у справљању ловачког гулаша, гулаша са гљивама и такмичење за највећег гурмана Рађевине.

За основце је организован квиз “Малци – зналци” у познавању историје, географије, спорта овог краја, а најмлађе посетиоце забављали су аниматори и кловнови.

На пољани преко пута Библиотеке “Политика” намештена је рађевска авлија, како би посетиоци имали прилику да се упознају са прошлошћу и традицијом овог краја и фотографишу.

Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa