Инфо

20. октобар 2022.20. окт 2022.
Достојан отпор великанима (фото: ВК Јадран Сплит зв. фб страница)

Достојан отпор великанима (фото: ВК Јадран Сплит зв. фб страница)

ВАТЕРПОЛО: КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА

Остварен циљ, остао жал

Убедљива победа, убедљив пораз и два неуспеха у самом финишу. Наставак такмичења у Евро купу. Јадран и Вашаш потврдили улоге фаворита најјаче групе. Синоћ против Валиса
Снове нико одузети не може, међутим и пре пута у Сплит било је јасно да су две екипе фаворити за наредну фазу, док је Шабац имао улогу аутсајдера, клуба најнижег ранга од учесника „групе смрти“ и тима са најмање међународног искуства током своје историје. Уколико изузмемо прву утакмицу, Шапчани апсолутно могу бити задовољни учињеним у преостале три, као и важним постигнућем, пласманом у Евро куп.

Вашаш је био болан почетак. После солидне прве четвртине, мађарски представник се разгоропадио у наставку, најпре затворио прилазе лопте њиховом голу, спречио гол у две четвртине, док је у нападу решетао и коначних 13:4 осликавају разлику виђену у базену на старту турнира. Нешто више од пола дана имали су изабраници Немање Личанина за одмор пре дуела са још једним великаном, италијанском Савоном. Иако су Италијани виђени као тек за нијансу слабија екипа од Вашаша, Шабац има право да жали за бодом или три. Неупоредивом бољом и чвршћом игром, „чивијаши“ не само да су парирали, него у неколико делова меча били знатно бољи ривал. Имали су у два наврата два гола вишка у трећем периоду, имали предност и у четвртом и тек су са два гола са играчем више у последња два минута Италијани стигли до победе.

Сада у Евро куп (фото: ВК Јадран Сплит зв. фб страница)


Места у Евро купу било је за два, а не сва три преостала тима, те је дуел против Стеауе био изузетно важан и тако су га одиграли играчи трећег клуба Србије. Изузетно снажно, одлучно у офанзиви и сигурно, контролисали су меч и сваким голом је расло самопоуздање за велику и убедљиву победу. Меч последњег кола против сјајног Јадрана чинио се пре почетка као дуел где ће домаћин још једном победити лако и убедљиво, а иако је на крају успео, може бити захвалан фортуни на томе. Шабац је одиграо одлично, посебно други и трећи период у коме је направио серију 7:2, водио два гола разлике, имао гол вишка у последњем периоду, примио гол 23 секунде пре краја и имао напад за изједначење. Треба напоменути да су Сплићани остварили све победе, док је Вашаш Савону победио у самом финишу 9:8. Због свега остаје жал, али и планови за Евро куп.

Јадран – Шабац 14:13 (4:2, 3:4, 3:4, 4:3)
Сплит. Судије: Коурбин (Француска) и Гомез (Шпанија). Искључења: Јадран 6, Шабац 12. Петерци: Јадран 3(2).
ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш, Марковић, Репановић, Станић 1, Круг, Бараћ 2, Тохољ 1, Тубић 2, Шулц 3, Стојановић 1, Шаиктудинов 2, Коптсев 1, Гавриловић.


Вашаш – Шабац 13:4 (5:3, 3:0, 1:0, 4:1)
Сплит. Судије: Биракис (Грчка) И Коурбин (Француска). Искључења. Шабац 9, Вашаш 11. Петерци: Шабац 1(1).
ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш, Марковић, Репановић, Станић, Круг, Бараћ, Тохољ 2, Тубић, Шулц, Стојановић 2, Шаиктудинов, Гавриловић.


Шабац – Стеауа 17:10 (4:2, 5:4, 5:1, 3:3)
Сплит. Судије: Мишковић (ЦГ) и Коурбин (Француска). Искључења: Шабац 14, Стеауа 16. Петерци: Стеауа 1(0).
ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш 2, Марковић, Репановић 1, Станић, Круг 3, Бараћ 2, Тохољ 3, Тубић 1, Шулц 1, Стојановић 2, Шаиктудинов 2, Гавриловић.


Шабац – Савона 8:10 (1:3, 2:2, 4:2, 1:3)
Сплит. Судије: Коурбин (Француска) и Гомез (Шпанија). Искључења: Шабац 16, Савона 20. Петерци: Шабац 1(0), Савона 1(0).
ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш, Марковић 1, Репановић 1, Станић 1, Круг, Бараћ, Тохољ 2, Тубић, Шулц, Стојановић 2, Шаиктудинов 1, Гавриловић.


Играма су се највише истакли Огњен Стојановић и Небојша Тохољ, али је форма у успону код већине играча. Синоћ су Шапчани дочекали Валис на Градском баезну у Шапцу, што је меч другог кола Супер лиге Србије. Обе екипе су сада представници Србије у Евро купу.
Д. Б.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa