Инфо

27. октобар 2022.27. окт 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ШАБАЦ ДОМАЋИН КОМАНДНО СИМУЛАЦИОНЕ ВЕЖБЕ МУП-А

Спремни за евентуалне ванредне ситуације

Шабац је од понедељка до среде био домаћин вежбе коју спроводи Министарство унутрашњих послова, Сектор за ванредне ситуације, у сарадњи са ОЕБС-ом. Градски и општински штабови за ванредне ситуације имали су обуку, а поред локалних штабова учествовао је и Окружни штаб за ванредне ситуације.

-Разговарали смо о томе када долази до ванредних ситуација који су задаци локалних штабова, које су законске обавезе за њихово деловање, да бисмо што адекватније, брже и рационалније реаговали на сваку евентуалну ванредну ситацуију. Верујем да је вежба корисна за све који у њој учествују. Једном нас је изненадила ванредна ситуација и радимо све да превенирамо то и да потпуно спремно дочекамо све што може да се деси у будућности.

Причали смо и о организацијама од посебног значаја, како реагују ватрогасно - спасилачке јединице, добровољна ватрогасна друштва. Сви који имају своју улогу у ванредним ситуацијама су позвани. Радимо приказ и анализу свега што је потребно урадили. Надам се да су искуства и других локалних самоуправа позитивни, рекао је градоначелник Шапа Александар Пајић.

Командно - симулациона вежба носи назив “Шабац 2022” и укључене су све локалне самоуправе Мачванског управног округа и Окружни штаб за ванредне ситуације.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa