Инфо

27. октобар 2022.27. окт 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ЈОШ ЈЕДНА АКЦИЈА СВЕШТЕНСТВА ХРАМА НА ЛЕТЊИКОВЦУ

Љубав је свеза савршенства

Корисници Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама из Новог Сада и Caritasovog Дневног боравка Света Софија из Шапца заједно провели дан у порти летњиковачког храма Свете Тројице
По благослову владике шабачког Јеротеја, храм Свете Тројице на Летњиковцу био је домаћин члановима Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама (МНРО) из Новог Сада, као и корисницима Дневног боравка Света Софија из Шапца.

- Годинама смо пријатељи са Удружењем МНРО из Новог Сада, а данас смо, заједно са Caritasom из Шапца, одлучили да им улепшамо дан, да им уткамо љубав и позитивну енергију, уз обећање да ћемо и у будућности имати дивну сарадњу, рекао је свештеник Раде Тодоровић, старешина летњиковачког храма.

Фото: "Глас Подриња"


Удружење МНРО постоји већ 61 годину. За то време искристалисали су се сервиси попут Дневног боравка, који је носећа активност Удружења и који броји 20 корисника са менталним инвалидитетом старијих од 27 година.

Ово је прва акција свештенства летњиковачког храма након традиционалног концерта Играмо за Јоцу, који је сваке године намењен деци оболелој од карцинома. Овај пут , прикупљана су средства у вредности од 701 хиљада динара за лечење шестогодишње Хелене.


- С обзиром да је акценат на социјализацији, једнодневни излети много значе нашим корисницима. Одушевљени су храмом и природом, доживљај је потпун, посебно због нашег оца Рада кога познају и често га помињу, као и свих дивних људи који нам помажу, истакла је Катарина Вукелић, председница Удружења.

Фото: "Глас Подриња"


На Летњиковцу су били и корисници Caritasovog Дневног боравка Света Софија, који броји 35 одраслих особа са менталним инвалидитетом.

Једина црквена општина (ЦО) у Србији која се бави харитативном делатношћу је ЦО Летњиковац. У фебруару 2015. Када су обележили Дан деца оболеле од карцинома, Шабац први пут нашао на мапи од 22 града који обележавају тај дан. Сарађују са Националним удружењем родитеља чија су деца оболела од карцинома, као и са Центром за несталу и злостављану децу Фондације Тијане Јурић.


- Задовољан сам да још једну у низу активности спрoводимо у сарадњи са Шабачком епархијом и храмом Свете Тројице. Проблеми евидентно постоје, како у Шапцу и у Новом Саду, тако и у читавом свету. Зато је важно да будемо заједно, да бисмо, удружени, могли да пружимо организовану помоћ нашим суграђанима, члановима породица којима је помоћ потребна, нагласио је Мирољуб Николић, председник Caritasa Шапца.

Подршка, дружење, заједница. Речју, љубав. „Свеза савршенства“.
М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa