Инфо

27. октобар 2022.27. окт 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Културни центар Шабац - XXVIII изложбa акварела

Најбољи из Србије у Шапцу

Изложба акварела обухвата радове 32 аутора, а на конкурс је приспело 99 радова од 87 стваралаца. Поставка је отворена до 4. новембра
У Галерији Културног центра заинтересовани Шапчани до 4. новембра могу погледати XXVIII изложбу акварела која окупља најбоље акварелисте из земље. Овогодишња поставка обухвата радове 32 аутора, а на конкурс је приспело 99 радова од 87 стваралаца.

Трочлани жири у саставу: Душан Ђукарић, академски сликар и акварелиста из Београда, Филип Ковачевић и Соња Петровић Јагић, историчари уметности из Шапца, одабрали су аквареле за изложбу и рад „Драма на небу“ Славомирке Цаке Ковачевић за најбољи у овогодишњој селекцији.

-Награду нисам очекивала, јер су радови веома добри. Вероватно је жири препознао мене, мој стил у акварелу и то им се допало, те су и одлучили да добијем награду – рекла је ауторка нагласивши да је рад из серије небо-земља, те да је порив уметника да ствара увек присутан, а инспирацију није тешко пронаћи.

Фото: "Глас Подриња"


Број пристиглих радова на конкурс је доказ трајања, квалитета и разноликости, наводе из Културног центра. Дуговечност изложбе акварела обавезује организаторе приликом селекције за поставку.

-Мислим да је изложба добар спој нових и старих учесника. Иако су радови уједначени по квалитету награђени се издвојио приступом техници и тематици. Жири је имао изазован задатак да одабере најбоље за излагање – додала је историчарка уметности Соња Петровић Јагић.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa