Инфо

27. октобар 2022.27. окт 2022.
Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОШ “МИЋА СТАНОЈЛОВИЋ”

Прослава у реконструисаној школи

Ове године је ОШ “Мића Станојловић” из Коцељеве свој дан, 12.октобар прославила у издвојеном одељењу у Каменици. Том приликом су свечано отворена потпуно реконструисана три школска објекта и новоизграђена фискултурна сала.

–Са поносом смо дочекали госте и показали им сјајне услове у којима изводимо наставу. Задовољство је било угостити представнике установа са којима имамо одличну сарадњу, представнике медија, наше драге пензионере, колеге из Музичке школе и све остале драге госте. Ово је била још једна прилика да изразимо велику захвалност Општини Коцељева без које не бисмо имали овакве услове за рад- поручила је директорка коцељевачке основне школе Соња Поповић.

Ђацима и запосленима Дан школе честитао је председник општине Душан Илинчић који је истакао да школа у Каменици, након реконструкције школе и изградње спортске сале, одговара највишим стандардима одржавања наставе и других активности и свега онога што је до пре неколико година било незамислимо у овом месту.

Фото: Приватна архива


-Добили смо један модеран простор. Објекат у којем се налазимо је урађен у целокупном износу од средстава Републике Србије, преко Канцеларије за јавна улагања смо добили целокупну реконструкцију, адаптацију и проширење постојеће школе и других објеката који се налазе у оквиру школског дворишта.

До недавно смо овде имали један стари, дотрајао објекат и успели смо да захваљујући доброј комуникацији народног посланика са Владом Републике Србије добијемо средства и искористимо их у пуном обиму. Средства уложена у реализацију овог пројекта, која је трајала око две године, су превелика за локални буџет и износе око 150 милиона динара- истакао је Илинчић и подсетио да је школа у Каменици само једна у низу реконструисаних на подручју општине Коцељева.

Школу у Каменици својевремено је похађао и народни посланик Верољуб Матић који није крио задовољство због свега онога што је реализовано, оцењујући да је реконструкција објеката као и изградња спортске сале урађена врхунски.

–У прилици сам да видим како то изгледа у другим местима, сличним, већим, мањим и могу рећи да је ово један највиши ниво, без обзира на величину школе и да ли је она градска или сеоска. Лично сам презадовољан. Мало и емотиван пошто сам ишао у ову школу која је и тада била стара. Сада је по годинама стара али је по изгледу млада. Држава је то омогућила својим средствима- рекао је Матић.
В.Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa