Инфо

27. октобар 2022.27. окт 2022.
Зимница за самохрана старачка домаћинства
ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ХРАНЕ

Зимница за самохрана старачка домаћинства

Запослене у Црвеном крсту у оквиру јавних радова али и волонтерке, суграђанке које су се добровољно пријавиле, учествовале су у припреми зимнице за социјално угрожене грађане. Оне су сматрале да је то најбољи начин да утроше своје време и уложе кулинарско искуство и вештину те да са великом љубављу припреме и дарују старима поврће прерађено и спаковано у тегле.

-Ради се о некој нашој традиционалној акцији коју реализујемо поводом Светског дана хране, и ти производи, то што се припреми, дистрибуирамо самохраним старачким домаћинствима која су обухваћена хуманитарном помоћи, пакетима хране које ми делимо у овом периоду године- објаснио је секретар Црвеног крста Коцељева Милан Глумац.

У првом циклусу биће припремљено око сто теглица киселог програма. а планирано је да наредних дана то буде урађено и са слатким програмом, па ће и џемови бити достављени корисницима.

- На овај начин практично настављамо активности везане за Фестивал зимнице у Коцељеви, нешто што је за нашу средину већ препознатљиво. То је један додатак свим нашим активностима. Нама је зимница преко целе године, а не само у септембру. Гледамо да ову активност претворимо у једну хуманитарну акцију и помогнемо заиста онима којима је то потребно и који то себи не могу да приуште из разнх разлога, економских, физичких потешкоћа итд. Свако од корисника добиће 1-2 тегле у жељи да обухватимо што већи број људи- изјавио је Глумац.

Ову активност финансира Црвени крст из сопствених извора средстава. У перспективи ће бити могуће да локални произвођачи који то буду желели донирају теглу-две из свог асортимана и на тај начин се организовано укључе у ову акцију.
В.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa