Инфо

27. октобар 2022.27. окт 2022.
Одговор на све изазове: Тешић са првотимкама

Одговор на све изазове: Тешић са првотимкама

НЕНАД ТЕШИЋ, ЖРК МЕДИЦИНАР

Наставићемо да напредујемо

Три узастопне победе одвеле Медицинар на високо пето место. Форма у успону. Пауза добра за регенерацију и опоравак од повреда. Очекују већу минутажу Ане Радовић и постепен повратак Тамаре Мандић
Много страха и неизвесности је донео старт Супер лиге за Медицинар. Значајно промењена и додатно подмлађена екипа, ослабљена за неиграње капитена Ане Радовић услед повреде нашла се пред изазовом на који је, сада после седам кола могуће је рећи, апсолутно одговорила. Победа у Крагујевцу од десет голова разлике, 31:21 у последњем колу је најбоље издање Медицинара у досадашњем току сезоне.

-Игра у Крагујевцу је била шлаг на торти. Успон смо започели још против Јагодине, а у последња три кола смо дошли до наше игре, стекли смо самопоуздање и то се видело и у одбрани и у нападу. Девојке су испуниле све задатке и то се најбоље одсликало на резултату – истиче на почетку разговора тренер Ненад Тешић.

Н. Тешић


У последњих неколико кола екипи се придружила после повреде Ана Радовић која је искуством додатно подигла квалитет екипе.

-Ана је капитен у сваком смислу те речи. Њен повратак је непроцењив за нас. Мајстор рукомета, познаје сваки детаљ, зна да донесе праву одлуку и као што је некада доминирала головима, сада је вела подршка и искуство младој екипи, посебно у тренуцима пада концентрације. Њено присуство је додатна снага, а о значају знања не треба ни говорити.

Још јаче у наставку сезоне: ЖРК Медицинар


Следи пауза од готово пет недеља због обавеза репрезентације Србије на Европском првенству. Иако је форма у успону, одмор ће пријати због опоравка играчица.

-Имамо од старта много проблема са повредама, прехладама и ова пауза ће бити добра да се регенеришу играчице, да се санирају повреде и још јачи дочекамо наставак. Наравно, нема паузе у раду, много је места за побољшање и на томе ћемо радити. Тамара Мандић се вратила тренинзима, надамо се да ће опоравак и даље тећи добро и да би ускоро могли и на њу да рачунамо као опцију у саставу.

Учинак од четири победе и три пораза у седам кола је и изнад очекивања, сматра стратег.
-Апсолутно сам задовољан. Очекивали смо и успоне и падове, екипа је изузетно млада. Главни циљ је да смањимо те периоде лоше игре. Знам да ће их бити и даље, али је важно да сазревамо, будемо конкурентни, да девојке напредују. Нисмо истицали амбиције, нећемо још увек, али досадашњи ток даје разлога за оптимизам – закључује Тешић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa