Инфо

27. октобар 2022.27. окт 2022.
Победа по навици(фото: РК Металопластика)

Победа по навици(фото: РК Металопластика)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Плави чувају трон

Осамосталили се на првом месту. Убедљива игра против Партизана. Обилић не би смео да буде проблем пред два тешка меча
До претходног кола Металопластика Еликсир била је једна од две водеће екипе и једна од две са максималним учинком у четири кола, после дербија у Београду, она је једина по свим критеријумима и апсолутни лидер Супер лиге. Да је ипак боља од Партизана потврдила је резултатом, али пре свега игром на Бањици где је у већем делуз меча била тим који контролише утакмицу, зна шта жели, шта хоће и може и реално Београђани нису имали реалну шансу.

К. Петровић (фото: РК Металопластика)


У наредном колу гостује Обилић у Шапцу. Уз свако поштовање „витезовима“ Металопластика Еликсир је много квалитетнија од врло добрих Београђана и све осим победе домаћих била би сензација. Обилић је имао лак распоред до сада, а у једином великом изазову, против Војводине претрпео је катастрофу. Победе у дуелима са екипама из средине и доњег дела табеле донеле су место у средини и свакако да не страхују за опстанак. Мотива ће за њих бити на претек, притиска не. Имају искусан тим Београђани, међутим чине га играчи углавном ван најбољих година каријере.

Партизан - Металопластика 31:36 (17:18)
Београд. Гледалаца: 600. Судије: Секулић и Јовандић (Панчево). Седмерци: Партизан 4 (3), Металопластика 5 (2). Искључења: Партизан 6, Металопластика 12 минута.
ПАРТИЗАН: Михајлов, Цвијетић, Весковић, Радивојевић, Баћановић, Белошевац, Варга 5, Трнавац (12 одбрана), Којадиновић 8 (3), Зечевић 2, Гудурић, Праштало, Поповић 2, Лазић 3, Петрић 11.
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић, Додић 9, Карић, Јевтић, Срдановић 4, Мирковић 1, Миловановић, Аиди 8, Терзић 1, Иванић, Арсић (9 одбрана), Дамјановић, Симић 3, Брајовић 6 (2), Петровић 3, Дакић 1.


-Важна утакмица за нас. Свакако да је циљ победа и да смо фаворити, али нећемо приступити на било који начин другачије него што би да је ривал тим из врха. Наша обавеза је да поштујемо сваког ривала и да публици пружимо борбеност и жељу захваливши се тако за подршку – рекао је првотимац Коста Петровић.
Обилић је и увертира за два врло изазовна и тешка меча, најпре против Црвене Звезде, знатно појачане, у Београду, а потом и једног од ривала у борби за највиши пласман, Динама, у Шапцу.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa