Инфо

27. октобар 2022.27. окт 2022.
Прваљење залихе за зиму – ФК  Мачва (фото: З. Д.)

Прваљење залихе за зиму – ФК Мачва (фото: З. Д.)

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Изазови у низу

Синоћ у Панчеву одложени меч. Графичар ривал за викенд. Звездина филијала са неколико прекаљених интернационалаца и један од најбољих тимова у лиги. Пораз у Убу вратио Мачву на табели. Почетак другог круга регуларног дела
Мачва је у среду играла изузетно важан меч у Панчеву и како у тренутку настанка текста не знамо коначан исход тешко је давати комплетну процену првог дела регуларног тока сезоне. Посебно је то незгодно уколико знамо да је Мачва гостовала једној од квалитетнијих екипа ове сезоне и претендентима бар за бараж уласка у Супер лигу. Истовремено то је само један од низа тешких дуела, јер већ за викенд следи изузетно незгодно гостовање у Београду.

Евентуална победа у Панчеву би била вишеструко значајна, не само бодовно, већ би на сваки начин анулирала пораз у Убу, вративши Мачву у горњи део. Вероватно би сви у редовима црвено-црних били задовољни и бодом у Панчеву пред почетак.

-Ми смо екипа у стварању, са новим захтевима. Могу да задовољан како играмо, међутим нисам задовољан учинком, јер смо могли и требали имати пет или шест бодова више, али имамо превише неискоришћених прилика. Важно је да пред зиму створимо залиху да би пролеће било успешније – истакао је тренер Куртушић пред меч у Панчеву.

Јединство (Уб) – Мача 1:0 (0:0)
Уб. Гледалаца: 400. Главни судија: Данило Јеринић (Београд); помоћници: Хрутка и Пиљак (оба Београд). Стрелац: Карикари у 48. мин. за Јединство. Жути картони: Рајовић, Карикари, Јововић, Додеровић, Радојичић, Кнежевић (Јединство); Радуновић, Мићановић, Јевтић, Пешић, Адамовић, Поповић (Мачва).
ЈЕДИНСТВО: Јовановић, Богдановић, Аврић (Стеванчевић), Радојичић (Кнежевић), Додеровић, Денић, Андрић, Рајовић, Јововић, Карикари (Милановић), Адамовић (Маринковић).
МАЧВА: Самуровић, Пешић (Бранковић), Башић, Јевтић, Поповић, Ђорђе Белић, Адамовић (Нешковић), Мићановић, Стевановић (Марјановић), Мијаиловић (Враштановић), Радуновић.


Графичар је тим без непознаница, са можда по именима најпознатијим саставом у Првој лиги. Дрес овог клуба носе свима знани нападачи Калуђеровић и Касалица (многи се не сећају да је и Касалица почетком века носио дрес Мачве), потом Чилеанац Ибањез, играо и у Лиги шампиона. Ту су Фалоу, репрезентативац Јамајке, потом Мекензи. Мијатовић и Кнежевић су најбољи стрелци, али у Графичару је неколико играча врло ефикасно и по томе су специфични.

О квалитету говори друго место, једини су конкурентни да прате ИМТ, али добра вест за Мачву је да су умели да киксну на домаћем терену, а то су умели да искористе врло просечне екипе Слободе и Радничког из Сремске Митровице.

Мачва без обзира на победничке аспирације не може бити фаворит у Београду, посебно што су у претходном колу четврте жуте картоне зарадили важни играчи: Радуновић, Поповић и Пешић.
Д. Б.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa