Инфо

27. октобар 2022.27. окт 2022.
Прилика за евро  доказивање:  Личанин и играчи

Прилика за евро доказивање: Личанин и играчи

ВАТЕРПОЛО: ЕВРО КУП

Ни извесно, ни немогуће

Шабац домаћин квалификационе групе за Евро куп. Четири тешка ривала. Група на Градском базену најизједначенија од свих. Два најбоља тима пролазе у наредну фазу. Пет кола биће одиграно у четири дана
После организације турнира првог круга квалификација за Лигу шампиона 2019. године, Градски базен ће после три године и непуна два месеца поново бити поприште мечева европских клупских надметања.

Од 27. до 30. октобра биће одиграно десет мечева другог круга квалификација за Евро куп, друго по снази такмичење клубова у Европи. У Шабац стижу представници: Француске, Италије, Хрватске и Црне Горе. Група у Шапцу је најнеизвеснија од свих и најизједначеније, јер нема потпуног аутсајдера, нити апсолутног фаворита. Сваки од пет тимова долази у жељи да буде међу два најбоља.

Победничка увертира
Пред турнир у Евро купу, ватерполисти Шапца су везали два тријумфа у првенству. Претходне среде су надиграли Валис, 12:8, док су синоћ савладали у Београду Новобеоградксе вукове, новајлије у Супер лиги 13:10(2:3, 4:2, 2:1, 5:4). Најефикаснији код победника био је Шакудинов са четири гола. После три кола Шабац има два тријумфа и један пораз.



Шибенички СОЛАРИС је један од тимова у Хрватској у који се највише улаже. Тренутно су четврти тим западног суседства, али у новој сезони пледирају да надјачају загребачку Младост и повећају ниво отпора Југу и Јадрану. Претходне сезоне су победом над Шапцом у Регионалној лиги одвели овдашњи тим у бараж за опстанак.



Француски ПЕЈ Д АКС је најпознатији и најквалитетнији клуб из државе у којој се у ватерполо много улаже и ствара се јака лига. Пеј Д Акс је базиран на играчима са Балкана. Стигли су Штркаљ и Врдољак, хрватски интернационалци током лета, као и репрезентативац САД Томас Дунстан. Напустили су их: Глухаић, Попадић, Песон.



ЈАДРАН из Херцег Новог је вишеструки узастопни шампион Црне Горе који је са подмлађеним тимом био врло близу плеј офа квалификација за Лигу шампиона. Петковић, Гардашевић и Муришић су ослонац бековске линије, имају снажне центре и неколико. Млади Василије и Данило Радовић су увек опасност.



Италијански ТРСТ је претходне сезоне био најпријатније изненађење у Италији. Пласирао се ван свих очекивања у полуфинале плеј офа. Углавном Италијани наступају, али имају и нашег Јанковића, као и Хрвате: Беговића, односно репрезентатице Врлића и Буљубашића. Тим није значајно мењан у односу на претходну сезону, имају многи играча из своје школе.



ШАБАЦ на турнир долази после доброг наступа у квалифракцијама за Лигу шампиона. Био је равноправан у сваком дуелу у Сплиту, осим против Вашаша, био близу још две победе, а против Валиса је показао доминацију. Далеко од тога да је пласман известан, али није ни немогућ, те ће у сваком мечу одлучивати нијансе. Шапчани такмичење почињу дуелом против представника Хрватске у четвртак.

Распоред мечева
Четвртак, 27. октобар:
18:00 Јадран -Трст
20:00 Шабац - Соларис
Петак, 28. октобар:
10:00 Пеј д Акс - Јадран
12:00 Трст - Соларис
18:30 Соларис - Пеј Д Акс
20:30 Шабац - Трст
Субота, 29. октобар:
18:00 Соларис - Јадран
20:00 Пеј Д Акс - Шабац
Недеља, 30. октобар:
09:30 Трст - Пеј Д Акс
11:30 Јадран (ХН) – Шабац


Две провпласиране екипе после пет кола настављају такмичење у осмини финала, а њима се придружују и четири клуба елиминисана у плеј офу квалифиакција за Лигу шампиона.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa