Инфо

27. октобар 2022.27. окт 2022.
Почињу борбу у А лиги: ВК Сава

Почињу борбу у А лиги: ВК Сава

ВАТЕРПОЛО: ПРВА А ЛИГА

Нови ранг, ново искуство

Синоћ Сава гостовала у Београду. Прва два меча у престоници. Отпор искусном пролетеру. Велики изазов за младу екипу. Циљ опстанак у другом рангу
Шабачка ватерполо младост оличена у Ватерполо клубу „Сава“ почела је синоћ путешествије Првом А лигом, где су претходне сезоне сензационално изборили место. Играчи средњошколских година, уз чак и једног основца, сви продукти шабачка ватерполо школе, одмериће снаге са искуснијим, физички снажнијим екипама, али не тимовима са већим срцем и жељом од ових момака.

Први ривал је био доскорашњи суперлигаш Стари Град, један од фаворита за Супер лигу, уз градског ривала Таш. Већ током викенда поново путују у Београд, овај пут их чека такође доскорашњи суперлигаш Београд.

Сава – Пролетер 10:14 (2:4, 2:3, 3:3, 3:4)
Градски базен. Гледалаца: 400. Судије: Дувњак и Јованчевић. Искључења: Сава 7, Пролетер 8.
САВА: Мијаиловић, Новаковић 3, Мићановић, Лазић 1, Пантелић 1, Бабић, Мићић 2, Лукић 2, Арсеновић, Уршевић, Васић, Јездимировћ 1, Алимпић, Војновић 1.
ПРОЛЕТЕР: Шанталаб, Чабрило 2, Стојчић, Љубеновић 4, Кнежевић, Митровић 1, Илић, Радишић, Ћорић 1, Томићевић 4, Матковић 1, Лалић 1, Ћировић, Конатар.


-Наш циљ је опстанак, али су ови момци навикли на високе домете и они увек размишљају победнички и нама се тај приступ допада. Лига је изјендачена, две екипе су велики фаворити, Стари Град и Таш, остали су мање-више изједначени. Не постоји притисак, већ приориет даљег напретка и развоја играча из наше школе како би стасали за први тим. Верујемо у њих и радујемо се изазовима – истиче председник клуба Никола Цар.

Пролетер са играчима интернационалног искуства, репрезентативаца некадашњих и играча који су играли европска клупска такмичења био је прејак за младе играче Саве у шеснаестини финала Купа Србије. Играчи попут Матковића, Илића, Томићевића и Љубеновића су представљали велико искуство за Саву, но оно што је најбитније и у том мечу су пружили изузетан отпор противнику и били у игри све до половине последњег периода.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa