Инфо

3. новембар 2022.3. нов 2022.
Могућност  водоснабдевања око 150 домаћинстава
ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ НА ДЕОНИЦИ кАСАРСКЕ ЛИВАДЕ - БОГОСАВАЦ

Могућност водоснабдевања око 150 домаћинстава

Пајић је истакао да ће ови радови много значити за житеље поцерских, мачванских и посавотамнавских села, како би имали боље услове за живот и функционисање домаћинстава, који не треба да се разликују од оних у граду
Градоначелник Шапца др Александар Пајић обишао је у суботу радове на изградњи водоводне мреже на деоници Касарске ливаде- Богосавац у дужини од 2,7 километара. Тиме се ствара могућност за водоснабдевање око 150 домаћинстава, као и услови за ширење секундарне мреже по Богосавцу.

-Обећали смо нашим суграђанима да ћемо радити на 21 километру водоводне мреже и управо крећемо на две локације. Прва је ова у Богосавцу, а одмах након тога настављамо са 2,4 километра према Добрићу. Друга локација на којој се ради је Јеленча- Жабар, око 2,9 километара, вредности 38 милиона динара. Тамо имамо и доста индустријских постројења, домаћинстава, тако да радимо са обе стране пута, како бисмо могли и Церовац и крак према Малој Врањској да урадимо. Наравно, припремљена је техничка документација и чекамо расписивање тендера за извођаче- навео је др Пајић.

Градоначелник је истакао да ће ови радови много значити за житеље поцерских, мачванских и посавотамнавских села, како би имали боље услове за живот и функционисање домаћинстава, који не треба да се разликују од оних у граду.

-Водоводну мрежу градимо самостално, без икакве помоћи са стране. Мислим да се стабилност града огледа управо у стабилним финансијама и могућности да овакве радове изводимо упркос тешком времену- нагласио је он.



Директор ЈКП „Водовод Шабац“ Јован Вранеш навео је да је у питању технички изузетно захтевна траса, због близине саобраћајнице и путног канала, те да се посебна пажња приликом извођења радова мора обратити на безбедност. Вредност радова на овој деоници је 57 милиона динара.

-Друга локација коју смо почели је Јеленча- Церовац, тамо је технички једноставнија траса. На овом потезу има око 150 кућа до центра Добрића који радимо у првој етапи. Након завршетка ове етапе, настављамо одмах још 2,4 километра до центра Добрића. Та друга траса је у фази пројектовања.

Заинтересованост грађана је велика, већ су долазили да се распитују. Услови за прикључење на водоводну мрежу су непромењени- рекао је Вранеш.

Град је ове године из буџета издвојио око 302 милиона динара за ширење водоводне мреже. Обуваћени су правци Орид- Миокус у дужини од 3,9 километара, Мала Врањска- Церовац четири километра, Мала Врањска- Јеленча три километра, Богосавац- Добрић 5,1 километар, Слепчевић 2,4 километра и Рибари- Прњавор 3,1 километар.
Д.Д.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa