Инфо

29. децембар 2011.29. дец 2011.
ИНТЕРВЈУ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ ВЛАДИМИРЦИ ВЛАДИЦОМ МАРКОВИЋЕМ

ГОДИНА ВЕЛИКИХ ПОДУХВАТА

Челни човек општине Владимирци сумирајући годину на истеку изрекао је трдњу да је била 2011. година великих подухвата где у први план ставља пливачки центар, путну инфраструктуру, воду и масу школских и спортских дешавања.
- Спортско пливачки комплекс је на пола пута и ствара обрисе великог посла који је са нестрпљењем деценијама ишчекиван. Уложено је много, и сада само изналазимо могућности да припремимо средства да посао у пролеће приведемо крају, па се надам у јулу сретнемо на уређеном комлексу базена и уживамо у чарима спорта, који ће сигурно добити своје поклонике, започео је свој осврт на 2011. годину Марковић и наставио.
- Ми смо вољни да простор који је пријатан за живљење обогатимо и бањским садржајима пошто имамо топлу воду по испитивањима, али и поред знаног инвеститора, стало је утолико што се ишчекују средства да бисмо припреме урадили, кренули са бушотином и створили услове за рад. Купљено је и пет хектара земље у ту сврху тако да бања Владимирци има извесну будућност, али је ток мало успорен. Ми имамо скроман буџет, који ће бити увећан па смо убеђени, да ће средства правилно расподељена довести до реализације и овог посла.
Питање како функционише инфраструктура било је једно од значајнијих и у погледу урађеног.
- Разуђена мрежа путева била је тежак задатак, али урађен скоро беспрекорно. Посута су каменом путеви који нису деценијама на неким местима рађени. Спојена су и села попут путног правца Лојанице-Вукошић, и слични правци, па се дичимо урађеним у режији Дирекције за путеве уз и асфалтирање путева, попут оног у Јаловику у Мандића мали у дужини од 1.300 метара. Напомињем, да ћемо и у години која долази, радити асфалтирање али како смо мала општина, мораћемо радити системом ми динар, грађани динар. За то ћемо определити средства, и надамо се наићи на учешће грађана, најављује Марковић.
Вода је била следеће питање које ће такође бити рађено и обимније иако се и у 2011. урадило доста.
- Ми смо на мрежу од око 400 километара прикључили нове потрошаче у Јаловику, и тако учинили да вода стигне у што више домова. Занимљиво је да вода са наших извора стиже и у пар села града Шапца, а намерни смо подићи два резервоара у селу Скупљен, који би трајно решили питање воде у овом делу општине, где су уз Скупљен и Звезд и Прово. Свакако битни послови за које ћемо такође изнаћи средства.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa