Инфо

3. новембар 2022.3. нов 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

У ВУКОШИЋУ ПРЕКИД ФУДБАЛСКЕ УТАКМИЦЕ ЗБОГ ЛОПТЕ, ПРВИ ПОСЛЕ 1918.ГОДИНЕ

Немар кључни узрок прекида

Нестишавају се коментари о прекиду утакмице у Вукошићу између Добраве и Торпеда из Лојаница у 70 минуту код резултата 2:1 за домаће пошто је тренер гостију узео своју лопту са терена а пошто домаћи нису имали своју прекид је био неминован.

То се, присећа се времешни Никола Јеличић колико се он сећа дешава први пут од када се лопта закотрљала у овом селу. Тим пре што је прву лопту донео чак из Пеште његов стриц Драгутин 1918. године. Драгутин је у Будимпешти уживао у фудбалским мајсторијама чувене Ујипешт Доже за време боравка на учењу столарског заната а у Будимпешти је остао од 1912 до 1918. године услед трајања Првог светског рата. Одмах по повратку лопта се закотрљала на пашњаку Драгутина Јеличића који је постао прописно игралиште. Исте године је игран пријатељски меч са Накучанима а победио је Вукошић са резултатом 2:1.

У реваншу виђена је несвакидашња утакмица где су из публике на терен улазили десетак играча па су Накучани добили овај сусрет. Пријатељски се играло до 1950. године, потом и такмичарски у ери коју је обележио Јован Бркић – Селак. После имена Вукошић клуб 1975. године добија име Добрава и увек је лопте било на терену па и када је морала бити пумпана устима пошто пумпу нису имали.

А сада се десило пред меч у Лојаницама да су на гостовању у Матијевцу кући дошли без четири лопте које су понели тамо. То су приметили пред сам сусрет са Лојаницама па је прекид био неминован пошто нису имали своју лопту понављају још једном најстарији заљубљеници у бубамару први пут од када се закотрљала у овом селу.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa