Инфо

3. новембар 2022.3. нов 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ОПШТИНСКИ САВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ У САОБРАЋАЈУ

Пажљивко у Владимирцима

Агенција за безбедност саобраћаја је приредила ученицима првог разреда основне школе на територији Општине Владимирци представу под називом „Пажљивко“ где јунак ове представе и његов другар кроз игру и песму уче најмлађе основце понашању у саобраћају. Пред стотинак првачића сви су пронашли свој кутак задовољства од председника СО Рада Ковачевића, члана општинског савета Живадина Пантелића учитељица и вредних посленика библиотеке Диша Атић у здању Дома културе.

Прваци су кроз сликовите и поучне примере понашања у саобраћају спознали да се не претрчава улица већ користи пешачки прелаз, потом коришћење семафора на прелазу али и како се хода пешице путем и да се не игра на паркинзима већ у парковима и игралиштима. Неизбежна је била и прича о жутим прслуцима са ефектима и у тами где се мора истаћи да је Општина Владимирци за сваког првачића обезбедила прслук на дар.

Све је зачињено песмом, ђуска, ђуска, нисам гуска. За крај положена је и заклетва:

Данас када постајем пажљивко дајем свечану и пажљиву заклетву да никад, никад, нећу претрчавати улицу, да ћу увек гледати лево, десно, лево, да никад нећу прелазити улицу на црвено, да ћу увек бити пажљивко добри и надаље фантастични пажљивко а све зачињено топлом дечијом грајом и песмом ђуска, ђуска, нисам гуска.

Дуго ће овај дан памтити по свему што су научили али и пажљивка који их је на пречац освојио.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa