Инфо

3. новембар 2022.3. нов 2022.
Фото: Pixabay

Фото: Pixabay

Програм финансијске подршке пољопривредним произвођачима сунцокрета рода 2022. године

На основу Уредбе о утврђивању Програма финансијске подршке пољопривредним произвођачима сунцокрета рода 2022. Године, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања расписало је Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на финансијску подршку пољопривредним произвођачима сунцокрета рода 2022. године.

Право на финансијску подршку има правно лице, предузетник и физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства који је произвео сунцокрет рода 2022. године и који је уписан у
Регистар пољопривредних газдинстава и налази се у активном статусу.

Финансијска подршка за пољопривредног произвођача утврђује се у износу до 7,8 динара по килограму испоручене/продате количине сунцокрета рода 2022. године правном лицу или предузетнику који се бави прерадом, складиштењем односно извозом сунцокрета, а највише за 200 тона.
Захтев за остваривање права на финансијску подршку пољопривредним произвођачима сунцокрета рода 2022. године по овом Јавном позиву, подноси се Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде - Управи за аграрна плаћања, у периоду од 14. октобра до 14. новембра 2022. године, закључно.

Рок пријаве од 14. октобра до 14. новембра


Уз образац захтева овог Јавног позива, подносилац доставља: рачун, односно фактуру или откупни лист, као и отпремницу и доказ о плаћању и то: потврду о преносу средстава или извод, оверене од стране банке, односно изјаву о пребијању (компензацији), за испоручене и прoдате количине сунцокрета рода 2022. године правном лицу или предузетнику који се бави прерадом, складиштењем односно извозом сунцокрета. Сва документа морају да гласе на подносиоца захтева и прилажу се у оригиналу или овереној копији.

Испуњеност прописаних услова за остваривање права на финансијску подршку утврђује се на основу података на дан подношења захтева.

Финансијска подршка исплаћује се подносиоцу захтева до утрошка средстава обезбеђених за спровођење ове уредбе.
Саветодавац за агроекономију Мирјана Милошевић

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa