Инфо

3. новембар 2022.3. нов 2022.
А. Поповић у дуелу против Вршца, Фото: "Глас Подриња"

А. Поповић у дуелу против Вршца, Фото: "Глас Подриња"

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Слобода мора пасти

Победа неопходна за повратак у средину табеле и мир. Два очекивана пораза, али проблем ранији киксеви. Слобода просечан ривал, уме да изненади, али и разочара. Бивши играч Мачве највећа опасност
После победе над Трајалом изгледало је да Мачва креће успон, међутим превише је оптимизма било пред два тешка меча. Порази у Панчеву и Београду, од екипа из врха табеле, са високим амбицијама не могу бити за себе проблем, али нула из тих утакмица је истакла реалне киксеве које је екипа имала до сада и тек 12. позиција на табели је цена тога.

Хтели, не хтели, играчи морају иза себе оставити и Железничар и Графичар и окренути се једној од најважнијих утакмица ове сезоне, можда и најбитнијој пред велику паузу. У Шабац долази Слобода из Ужица. Стари ривал, међутим заједничка историја два клуба није то што чини овај меч важним, већ императив победе. Уколико иста изостане, Шапчани би могли једну, две или чак три позиције ниже на табели, право у групу угрожених. Слобода је важна, јер је реч о солидном, али ипак просечном тиму који једноставно мора да се победи на домаћем терену уколико размишљате о плеј офу.

Императив победе за Мачву, Фото: "Глас Подриња"


Истина је да Ужичани седам кола нису поражени, али су углавном ремизирали уз понеки бљесак. Ђорђа Шушњара је мало ко упамтио као играча Мачве, није привукао пажњу на било који начин, а данас у Слободи је водећи стрелац, други на лигашкој листи и највећа опасност. Гајић и три Глишовића су заштитини знак екипе. Дефанзива је свакако јача страна ужичких црвено-црних. Мачва у случају победе прилази на бод ривалу који је тренутно у плеј оф зони, али и враћа дуг за катастрофу у Ужицу летос када је било 3:0.

Графичар – Мачва 2:1 (1:0)
Помоћни терен „Рајко Митић“. Гледалаца: 150. Гл. судија: Давид Матић (НС); помоћници: Ловрен и Рађен (оба Нови Сад). Стрелци: МекКензи у 24. и Бубањ у 49. за Графичар; Радуновић у 65. за Мачву. Жути картони: Ђурић (Графичар); Белић и Башић (Мачва).
ГРАФИЧАР: Манојловић, Кнежевић, Бубањ (Николашевић), Васиљевић, Митуљикић (Бајић), Ђурић, Лазић, Фаллоу, Радојевић (Ибанез), Ендрју (Ћурић), Калуђеровић (Јовановић).
МАЧВА: Самуровић, Марковић (Бранковић), Башић (Нешковић), Јевтић, Поповић, Белић (Савковић), Адамовић, Мићановић (Капетановић), Марјановић (Стевановић), Пејовић, Радуновић.



До дуге паузе Мачви је остало још гостовање на Новом Београду и дерби против Инђије у Шапцу. Разлика у бодовима је таква да се може винути ка плеј оф зони у случају велике серије, али и везати за зачеље уколико не буде на нивоу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa