Инфо

10. новембар 2022.10. нов 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Отворен Job info у Шапцу за младе

Знањем до посла

Job info центар у Навиповој згради у Шапцу намењен је младима који траже запослење, а намера је да жељени посао пронађу кроз обуке и повежу се са потенцијалним послодавцима
У оквиру пројекта „Знањем до посла“ (Е2Е - Education to Employment) који партнерски спроводе владе Швајцарске и Србије у организацији Удружења Светлост отворен је Job info центар у Навиповој згради у Шапцу. Поменути инфо центар намењен је младима који траже запослење, а намера је да жељени посао пронађу кроз едукације и обуке, али и повежу се са потенцијалним послодавцима који неопходне информације о имплементацији програма могу добити управо у центру.

Повезивањем школа, привредника, цивилног сектора и појединаца у домену каријерног вођења и саветовања креира се мрежа свих релевантних чинилаца у циљу бржег и ефикаснијег запошљавања младих.

Програм подржава и промовише швајцарско искуство у домену запошљивости како би се на локалном нивоу постигла боља усклађеност понуде и потражње.

Циљ је да радници остваре своја права и да буду препознати на прави начин код послодаваца. Радимо индивидуална и групна саветовања, што је добар начин повезивања


Гордана Мандић Радосављевић, представница Удружења Светлост и пројектна координаторка верује да ће Job info центар развити својеврстан иновативан и одржив модел каријерног саветовања.

-Циљ је да радници остваре своја права и да буду препознати на прави начин код послодаваца. Радимо индивидуална и групна саветовања, што је добар начин повезивања. Уз саветовање нудимо праксу на радном месту која подразумева сарадњу и посебно нам је драго што смо потписали уговор са компанијом Comex. У плану је да проширимо своје деловање изван Шапца, јер уз Мачвански покривамо и Колубарски округ - истакла је Гордана Мандић Радосављевић.

Директор програма „Знањем до посла“ Оливер Штрајт нагласио је након Крагујевца, Крушевца, Пирота, Књажевца, Ниша, Пожеге и Новог пазара Шабац добија Job info центар који ће помоћи младима да буду конкурентнији на тржишту рада.

Фото: Глас Подриња, Гордана Мандић Радосављевић, представница Удружења Светлост и директор програма „Знањем до посла“ Оливер Штрајт


-Пре седам година смо започели имплементацију пројекта у Србији, а сада на територији Србије имамо осам Job info центара. Веома смо срећни што је центар доступан у Шапцу, али то је само почетак. Драго ми је што се компанија Comex придружила, јер програм није само каријерно саветовање, већ и повезивање младих са компанијама које могу да понуде праксу. Верујем да је овај вид каријерног саветовања близак и значајан младима - навео Штрајт и проучио младима да додатне информације могу добити у Job info центру, или на web сајту „Знањем до посла“.

Пројекат Е2Е омогућава обуку на радном месту за младе кроз неколико модела, што је значајно за оне који први пут ступају на тржиште рада. Током примене пројекта 1.678 полазника је завршило обуку на радном месту, 20.950 младих је користило услуге каријерног саветовања, а 3.665 теже запошљиво младих је добило подршку.

Програм подржава и радно укључивање теже запошљивих група младих (оних који тренутно не раде и нису у процесу образовања, омладине из руралних крајева, Рома, младих без родитељског старања, дугорочно незапослених младих, младих са инвалидитетом и жртава насиља у породици).
М. Ж.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa