Инфо

10. новембар 2022.10. нов 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

У оквиру заједничког пројекта Града и Министарства

Потписани уговори за доделу бесповратних средстава за уградњу котлова на гас и пелет

Пројекат заједно спроводе Град и Министарство заштите животне средине, а његова вредност је 10 милиона динара. Циљ је да се смањи број индивидуалних ложишта
У Градској кући у понедељак су потписани уговори са 22 грађана којима су одобрена бесповратна средства за уградњу котлова на гас и пелет, а у оквиру реализације пројекта смањења загађења ваздуха у Србији пореклом из индивидуалних извора у текућој години. Пројекат заједно спроводе Град и Министарство заштите животне средине, а његова вредност је 10 милиона динара.

Фото: Глас Подриња, Радислав Алимпић


-Циљ је да се смањи број индивидуалних ложишта, јер сви знамо да емитују изузетно загађујуће честице. Ми ћемо у наредном периоду учествовати на свим оваквим пројектима које буде расписивало министарство. Шабац је јак, стабилан, фискално консолидован Град, који има веома јак буџет. Изузетно нам је значајна подршка државе, Владе и ресорних министарстава као партнера. Оваквих пројеката је много, а ово је данас један добар пример тога- истакао је заменик градоначелника Блажа Кнежевић.
Радислав Алимпић је рекао да је одлучио да пређе на грејање на пелет, те да се нада да ће му то бити повољније.

-До сада смо се супруга и ја грејали на електричну енергију, али је ипак мало скупље, па смо се одлучили за грејање на пелет. Значиће нам у сваком случају, надамо се да ће цена бити нижа и да се неће наплаћивати толико транспорт приликом испоруке- навео је Алимпић.

Фото: Глас Подриња, Љубиша Вуковић


Љубиша Вуковић је истакао да је већ имао спремну документацију, те да није била компликована пријава на конкурс.

-Сазнао сам да Градска управа даје субвенције, конкурисао, предао папире. Није била компликована процедура, имао сам већ спремне папире кад сам радио употребну дозволу. Значиће ми, надам се да ће то бити прилика да уштедим на рачуну за грејање- подвукао је Вуковић.

Потписано је 15 уговора за субвенције за котлове на гас и седам за оне на пелет. Конкурс је расписан у јуну ове године, а односи се на максималан удео до 50 посто вредности укупне вредности са ПДВ-ом по појединачној пријави, 120 хиљада за котлове на пелет, односно 85 хиљада за котлове на гас.
Д.Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa