Инфо

29. децембар 2011.29. дец 2011.
МУЗИКОМ ИСПРАЋЕНА 2011. ГОДИНА

НАСТУП НАБИЈЕН ЕМОЦИЈАМА

Прошла седмица у Шапцу била је у знаку музичких концерата који су на најбољи могући начин обележили крај 2011. године. Дечји хор ВиВа, Арт студија, својим наступом прошле среде увео Шапчане у претпразнично расположење. Петак, 23. децембар, био у знаку духовне, изворне класичне, поп и забавне музике коју су извели Хор 66 девојака, нижи разреди одсека гитаре Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ и новосадски БИГ БАНД
Виваћи поново одушевили публику
Они су тек закорачили у свет али су својим гласом одушевили публику у Шабачком позоришту. На сцени их је било шездесет деветоро, узраста од пет и по до десет година. Потпомогнути некадашњим чланицама хора, које су од деведесет пете почеле у ВиВи, отпевало се деветнаест песама од дечјих, преко популарно забавних, до веома сложених и компликованих композиција како на нашем тако и на страним језицима. „Кад падне први снег“, „Сањајте“, „Чекам да зазвони“, „Љубав“, „Онај прави“, „Ђачка љубав“, „Свет је један“, „Деца ће победити“, „Ал“™ праља није принцеза“, „О деда Мразе“, „Срећна нова“, „Греенслеевес“, „Успаванка за маму“, „Ноел, ц“™ест ламоур“, „Цхигуитита“, „Анастасиа“, „Хаппy Нењ Yеар“, „Јоy то тхе Њорлд“ перфектно су изведене и испраћене овацијама препуне сале Шабачког позоришта.
- Као сваке године утисци су фантастични. И сам пројекат припремати је величанствено. Захтева пуно труда и енергије. Наравно, сав труд се исплатио после оваквог, могу слободно да кажем, веома успешног концерта, на одушевљење публике и свих нас који су наступили. Оно што ми је посебно драго јесте да је вечерас са нама певао известан број девојака које су генерацијски од деведесет пете биле у ВиВи. Оне су са нама провеле девет, десет година и сваки пут се радо одазову ““ рекла је др Милена Ђурковић-Пантелић, диригент хора.
Своју љубав према музици, али и према највољенијој особи после родитеља, деца су исказала групним загрљајем иза бине. За све њих то је био један изузетан крај једне веома посебне вечери.
Предновогодишња музичка рапсодија
Заједничко рођенданско славље Хора 66 девојака и њиховог диригента Бранка Ђурковић, као и претходних четрдесет осам година, прошло уз емоцију и по коју сузу. Изведене су композиције које су обележиле године рада овога хора. Извођење песама, уз које су генерације стасавале и одакле се отискивале у свет успеха испуњеног музиком, као и небројено пута, одушевило је све присутне.
Сваки наредни дан за Бранка Ђурковића је посебан, као и сваки традиционални концерт који почиње 23. децембра у пет до пет. То је време рођења како хора тако и овог великог човека, али и велике уметничке душе.
- Мени је сваки дан посебан. Сањам сваки наредни дан и, наравно, прославу четрдесет девет година у недељу 23. следеће године. Сањам и педесет година када ћу мојој Катарини предати диригентску палицу, а ја ћу прећи у праве асистенте и чистаче. То је мој план, наравно, ако Бог да ““ рекао је Бранко Ђурковић.
Концерту, који је одржан под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Града Шапца, присуствовао је и епископ шабачки Лаврентије. На Великој сцени Шабачког позоришта наступило је и Шабачко певачко друштво, Мушки хор Невен и дечји хор ВиВа. И овога пута за клавиром биле су Милена Ђурковић-Пантелић и Јелена-Ђурковић-Драгићевић која је дошла из Париза где живи и ради. Поред њих наступили су и Ивана Гашић, Гога, Нале, Кале и Марко.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa