Инфо

10. новембар 2022.10. нов 2022.
Сениори АК Спринт на Екипном првенству Србије (фото: АК Спринт)

Сениори АК Спринт на Екипном првенству Србије (фото: АК Спринт)

АТЛЕТИКА: АК СПРИНТ

Клупски рекорд

Бодове освајало 79 клубова, у конкуренцији 101. Бадовинчани иста позиција као претходне сезоне
На крају атлетске сезоне у Србији сумнирани су резултати у години која полако остаје иза нас, а најуспешнији клуб нашег подручја је Атлетски клуб „Спринт“ Бадовинци. Такмичари ове екипе су освојили 14.950 бодова што је донело исти резултат као и претходне сезоне. „Спринтери“ су и други клуб уже Србије (ван Београда и Војводине), а успешнији је само Нови Пазар на позицији шест.

Посматрано по категоријама где се бодовао учинак, Бадовинчани су још успешнији. Резултати са првенства у дворани су седми у Србији, девети по резултатима на стадиону. Уколико посматрамо ужу Србију, Спринт је позициониран одмах уз Нови Пазар или испред, а овај клуб је једини ван Београда и Војводине имао тим на Екипном првенству Србије почетком септембра у Сремској Митровици када је заузео осму позицију. Екипно су велике успехе остварили пионири, млађи јуниори и сениори на Зимском купу, где су постали вицешампиони, потом старији јуниори који су били трећи на истом такмичењу. Пионирке су биле шесте, млађе јуниорке седме, ст. јуниорке једанаесте, док су уз осмо место сениора на Екипном првенству Србије, представнции Спринта на истом надметању освојили још: седмо место (до 14 година), осмо (до 18) и једанаесто (пионири).

Клуб је појединачно поставио рекорд од оснивања када говоримо о медаљама, освојивши чак 36! Освајали су одличја: Вељко Росић 12 (четири злата, шест сребрних и две бронзане), Милан Чајић 6 (злато, сребро, четири бронзе), Никола Росић 4 (три сребра и бронза), Александар Двокић 3 (злато, сребро, бронза), Драган Бохнец 2 (два сребра), Душан Благојевић 2 (сребро и бронза), Дејан Росић 2 (две бронзе), Драган Радивојевић 1 (бронза), Стефан Лазић 1 (сребро), Стефан Јакшић 1 (бронза), Урош Џиновић 1 (бронза) и Огњен Пуљезевић 1 (бронза). Тим су предводили тренери Иван Ђинић и Драган Радивојевић.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa